MEDOJEVIĆ UNIŠTIO VUČIĆA: Spomenuo mu i kneza Lazara, predsedniku Srbije neće biti dobro!

Na izjave Aleksandra Vučića o tome kako su drugi krivi za gubitak Kosova i Metohije, a on mora da potpiše oglasio se danas na tviteru funkcioner Demokratskog fronta iz Crne Gore Nebojša Medojević.

“Obrni okreni, tamo vamo, gore dole, levo desno, Lazar , Karađorđe, kralj Petar, Aleksandar, Slobo, Kostunica, Đinđić, Tadić nisu ništa potpisali oko Kosova. Onaj koji potpiše je izdao. Tačka.”, napisao je Medojević.

I još je na to dodao kako kako su faze u pregovorima bile faze i da Srbija može uvek da zastane i tako zaštiti sopstvene interese, ali da kada jednom potpiše priznanje tu je kraj.

“Istorija nema milosti. Pamte se samo konačna rešenja. I potpisi. Niko u istoriji Srbije nije predao Kosovo bez borbe i otpora. Niko nikad. Postoji razlika između sitnih šišnjara i jajara i državnika. Istorija tu ne greši.”, zaključio je Medojević.

Kako je njegov tvit izazvao veliku pažnju u Srbiji, Medojević u izjavi za Pravdu objašnjava da je Briselski sporazum koji je Vučić potpisao “teška istorijska greška” Srbije.

– U odnosima Srbije i KIM postojao je samo jedan međunarodni akt – Rezolucija 1244 UN. Niko nije mogao naterati Srbiju da pregovara o bilo čemu izvan te Rezolucije. Imali su podršku Rusije i Kine u UN. Brisleski Sporazum je teška istorijska greška Srbije. Brisleski sporazum je politički sporazum. Svaki sporazum koji ugrožava i nije u skladu sa Ustavom Srbije je neobavezujući. Vučić je morao da Brisleski sporazum i promene Ustava koje proističu iz njega proveri na referendumu i da sprovede Ustavnu proceduru. Bez toga je ništavan – objašnjava on.

Rusko Ministarstvo odbrane predstavilo je sposobnosti borbenog vozila za podršku tenkova “Terminator”. Snimak ovog ruskog čuda koji može da nosi i nuklearno oružje pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Top