SIRIJA IMA SVOG SUPERHEROJA: Poručnik Hasan je oborio 16 američkih tomahavka!

Posle vazdušnih udara SAD, Velike Britanije i Francuske, Sirija slavi poručnika Hasana al Džurefa!

Ovaj mladi čovek je pre sedam godina, dok krvavi rat u Siriji još nije počeo, verovatno igrao igrice na kompjuteru, gde se suočavao sa neprijateljem.

 

Sada, u uniformi vojske Sirijske Arapske Republike, u redovima protiv-vazdušne odbrane, on ratuje sa stvarnim neprijateljem. Posle napada američke koalicije, Hasan je za 24 časa postao superheroj Sirijaca, jer je zajedno sa svojim ratnim drugovima oborio 16 neprijateljskih krstarećih raketa, usmerenih na aerodrom Al-Dumair, bazu Monte Kasjun i objekte u mestima Ruhaib i Kisvah.

Sirijski sistem vazdušne odbrane, proizveden u Sovjetskom Savezu, oborio je 71 od 103 krstareće rakete, koje su ispalili SAD i njihovi saveznici, izjavio je danas general-pukovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Rudskoj je rekao da nema žrtava noćašnjeg vazdušnog udara i da su sirijski vojni objekti, koji su bili meta SAD, Britanije i Francuske, pretrpeli samo manju štetu, prenosi AP.

On je naveo da bi Rusija mogla da razmotri sandbevanje Sirije i drugih zemalja raketnim sistemima S-300, navodi Rojters.

Sirijski predsednik Bašar el Asad ocenio je da su napadi zapadnih zemalja u Siriji propraćeni kampanjom “laži” i dezinformacija u Savetu bezbednosti UN.

Asad, koji je juče razgovarao s grupom ruskih političara u poseti Siriji, rekao je da su SAD, Velika Britanija i Francuska, koje su sprovele napade, vodile kampanju “laži i dezinformacija” protiv Rusije i Sirije, javila je agencija AP.

Pentagon je saopštio da nijedna raketa, od 105, koliko su lansirale SAD, Francuska i Velika Britanija nije oborena iznad Sirije, demantujući navode sirijske i ruske vlade.

Pročitajte još: Hrvatski vojni analitičar tvrdi: Ako se pokaže da su podaci ruske vojske tačni, OVA AKCIJA ĆE BITI PRAVI FIJASKO ZA AMERIKU I NJENE SAVEZNIKE!

Izvor: Pravda

Top