OVAJ NAROD JE NEUNIŠTIV: Evo kako su Sirijci odreagovali nakon brutalnog napada na Damask (VIDEO)

Prema poslednjim informacijama, svega tri osobe su ranjene tokom združenog napada SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, saopštio je sirijski Generalštab. Sirijici oborili 13 raketa zločinačke alijanse, na ulicama Damaska traje slavlje!

 

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Zapadni napad na Siriju neće imati nikakvog uticaja na rešenost sirijske vojske u borbi protiv ekstremista i uspostavljanju kontrole nad celom zemljom, saopštilo je danas sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova

Ova agresija će, zaključuje sirijsko Ministarstvo, “samo dovesti do rasplamsavanja tenzija u svetu i ugroziti međunarodnu bezbednost”.

U napadu je pogođen i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokacija u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogođen naučno istraživački centar u Damasku, za koji Pentagon tvrdi da je korišc”en za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, preneo je Rojters.

Pročitajte još: STIGLA REAKCIJA IZ MOSKVE: A evo i šta je rekao ruski ambasador u SAD o napad na Damask

SIRIJSKI MINISTAR DEMANTOVAO NAVODE: Evo zašto rusi nisu reagovali, sirijska državna televizija objavila…

POČELO JE: Napadnuta komanda sirijske vojske, oboreno desetak krstarećih raketa – GORI DAMASK! (VIDEO)

Izvor: Agencije

Top