Generalštab Rusije objavio: Sirijski PVO oborio 71 krstareću raketu (VIDEO)

Moskva: Nijedna raketa nije pogodila zone ruske odbrane.- Sirija upotrebila sisteme vazdušne odbrane proizvedene u S S S R

Ruski Generalštab saopštio je da su sirijske protivvazdušne snage oborile 71 krstareću raketu zapadne koalicije.

                                                                                                                                                         Дамаск (Фото АП/САНА)

Ruski Generalštab saopštio je da su sirijske protivvazdušne snage oborile 71 krstareću raketu zapadne koalicije.

Kako se navodi, obaranje zapadnih raketa pokazalo je da su sirijske snage izuzetno obučene.

Istovremeno, Generalštab je naglasio da će Rusija razmotriti mogućnost isporuke PVO sistema S-300 Siriji kao i drugim zemljama sveta.

„Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji”, navodi Generalštab.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije prati razvoj situacije u Siriji i ocenjuje da je u Damasku trenutno situacija normalna i mirna. (Sputnjik)

Sirijske snage oborile svih 12 raketa u Dumairu

MOSKVA – Ruska vojska danas je saopštila da su sirijski sistemi vazdušne odbrane oborili svih 12 raketa koje su gađale sirijsku vazdušnu bazu u Dumairu, istočno od Damaska.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da su američki, britanski i francuski avioni i brodovi ispalili ukupno više od 100 krstarećih i raketa vazduh-zemlja, javio je AP.

Rusija nije koristila svoje sisteme protivvazdušne odbrane u Siriji kako bi suzbila raketne udare SAD, Britanije i Francuske, saopštilo je ranije danas Ministarstvo odbrane Rusije.

„Jedinice ruske odbrane raspoređene u Siriji nisu korišćene da suzbiju napad”, navodi ministarstvo, prenosi TAS S.

Prethodno je saopšteno da nijedna raketa koja je ispaljena na Damask nije pala u zonu ruske vazdušne odbrane u Tartusu i Hmejmimu, uz tvrdnje da su sistemi sirijske protivvazdušne odbrane oborili značajan deo raketa kada su se približavale ciljevima.

Moskva: Nijedna raketa nije pogodila zone ruske odbrane

MOSKVA – Nijedna raketa koja je ispaljena na Damask nije pala u zonu ruske vazdušne odbrane u Tartusu i Hmejmimu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, navodeći da su sistemi sirijske protivvazdušne odbrane oborili značajan deo raketa kada su se približavale iljevima.

„Nijedna od raketa koje su ispalili SAD i njihovi saveznici nije ušla u zone ruske protivvazdušne odbrane oko Tartusa i Hmejmima”, navodi se u saopštenju, prenosi TAS S.

Agencija dodaje da je raketni udar izveden na sirijske vojne i civilne infrastrukture, a da su napad izveli američki avioni i brodovi u saradnji sa britanskim i francuskim vazdušnim snagama.

Rusko ministarstvo je potvrdilo da je ispaljeno više od 100 raketa, navodeći da su sistemi sirijske protivvazdušne odbrane oborili značajan deo raketa ispaljenih na Siriju kada su se približile ciljevima.

Ruski poslanik Vladimir Džabarov izjavio je danas da će Rusija verovatno sazvati sastanak Saveta bezbednosti UN o američkim, britanskim i francuskim vazdušnim napadima na Siriju.

„Situacija se upravo analizira. Rusija će zatražiti sastanak Saveta bezbednosti UN, siguran sam”, rekao je Džabarov, koji je potpredsednik ruskog Komiteta za spoljne poslove, prenosi agencija RIA Novosti.

Rusija: Sirija upotrebila sisteme proizvedene u S S S R

MOSKVA – Protiv raketnog napada koji su SAD, Britanija i Francuska protekle noći izvele na Siriju, sirijske snage upotrebile su sisteme vazdušne odbrane proizvedene u Sovjetskom Savezu S-125, S-200, „Buk” i „Kvadrat”, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

„Ovi sistemi vazdušne odbrane proizvedeni su u S S S R-u pre više od 30 godina”, navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogođena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Pročitajte još: OVAJ NAROD JE NEUNIŠTIV: Evo kako su Sirijci odreagovali nakon brutalnog napada na Damask (VIDEO)

SIRIJSKI MINISTAR DEMANTOVAO NAVODE: Evo zašto rusi nisu reagovali, sirijska državna televizija objavila…

STIGLA REAKCIJA IZ MOSKVE: A evo i šta je rekao ruski ambasador u SAD o napad na Damask

POČELO JE: Napadnuta komanda sirijske vojske, oboreno desetak krstarećih raketa – GORI DAMASK! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top