Pripadnici sirijske vojske zarobili su određen broj britanskih vojnika tokom vojne operacije u području sirijske istočne Gute, prenela je agencija “El Majadin”.

 

Smatra se da su zarobljeni vojnici deo međunarodnih snaga koje su raspoređene u području kako bi izvršile kopneni napad na sirijsku prestonicu Damask, u saradnji sa SAD.

U izveštaju medija navodi se da su SAD i druge članice NATO saveza, uključujući Jordan i Izrael, planirale da izvrše napad sa nekoliko frontova, ali da je plan propao usled brzog napredovanja sirijskih oružanih snaga tokom prošlog meseca.

U okviru zavere su, navodno, planirani masivni vazdušni napadi SAD, kao i napadi izraelskih aviona, kako bi se otvorio put za napad kopnenih snaga, preneo je “Sputnjik”.

AP_Sirija_strani_mediji_na_frontu_blic_vesti_unsafe

“Nakon što je otkrivena zavera, komandanti sirijskih i ruskih snaga su započeli operaciju u istočnoj Guti, kako bi odbili napade”, izjavili su izvori za “El Majadin” i agenciju “Fars”.

Pošto je zavera propala usled brzog napredovanja sirijske vojske, SAD su otkazale sve operacije stranih jedinica i naredile da se smjesta povuku iz istočne Gute, kroz istočna predgrađa Damaska, uključujući grad Dumu.

Britanski bombarderi u punoj pripravnosti na Kipru

Avioni britanske ratne aavijacije na Kipru nalaze se u punoj borbenoj pripravnsti za udare po Siriji – objavio je Times koji se pozvao na „sopstveni izvor“.

Čak je precizirao, citirajući svoj `izvor` u vladi Tereze Mej: „Naši avioni se nalaze na pisti, spremni za poletanje,  u bazi Akrotiri. Mi smo potpuno spremni“.

List tvrdi da se i birtanski ratni brodovi Type 45 Destroyer i HMS Duncan takođe mogu priključiti operaciji protiv Sirije. Ako to bude potrebno…

SVE JE SPREMNO ZA VELIKU BITKU U SIRIJI

Sirijska arapska armija sprema se da započne dugo očekivanu odanzivu na jug Damaska, prenosi portal Al Masdar.

Predvođena 4. oklopmnom divizijom Republikanske garde, SAA je zauzela pozicije za juriš na naselja u rukama Islamske države, Jaramuk kamp i Al Kadam.

Uz SAA teroriste EI će napasti i palestinske dobrovoljačke jedinice.

Prema portalu Al Masdar napad na ID na jugu Damaska počinje u narednih nekoliko sati bez obzira na američke pretnje Siriji.

 

Pročitajte još: DRONOM SNIMILI NAJVEĆI ROV NA SVETU: Ovakvu odbranu bi poželela svaka vojska (VIDEO)

NEMAČKI ISTORIČAR OTKRIVA ZA DOJČE VELE: Najpre sam imao simpatije za Albance, ali… Nije Srbija bombardovana 1999. da joj se uzme samo Kosovo, pozadina je mnogo ozbiljnija!

PROPAO POKUŠAJ DA SKRENU PAŽNJU SA MASAKRA: Rusija saopštila ko stoji iz najnovijeg napada, sirijska PVO oborila više od pola raketa! (VIDEO)

Izvor: Srna, Fakti, Pravda