Nisu potrebne neke uvodne reči, jer Belorusija održava izuzetne odnose sa Srbijom, istakao je Lukašenko dodajući da drugačiji način ne može ni da postoji, prenela je beloruska agencija BELTA.

„Mi znamo jedni druge dobro – Srbija i Belorusija. Naše nacije su veoma prijateljske. Oduvek održavamo veoma dobre odnose. Mislim da ste u Minsku mogli još jednom da vidite da mi imamo veoma tople odnose prema našoj srpskoj braći“, rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je naglasio da Belorusija zna sa kakvim se problemima Srbija susreće ovih dana.

„Mislim da i vi dobro znate sa kojim problemima se mi suočavamo. Nije vam lako, kao ni nama. Ali preživeli smo i nastavićemo da živimo jer smo Sloveni, mi smo drevni narod i znamo kako da prevazidjemo nastale poteškoće i kako zajedno da ih prevazidjemo“, istakao je Lukašenko.

Lukašenko i Stefanović razgovarali su o svim važnim aspektima belorusko-srpske saradnje kao i načinima poboljšanja medjudržavnih odnosa, navela je beloruska agencija.

BELTA je podsetila da je Lukašenko u sredu telefonom razgovarao sa Vučićem. Tom prilikom su dvojica predsednika razgovarala o trenutnoj situaciji i izgledima za proširenjem odnosa izmedju Belorusije i Srbije, uključujući načine jačanja trgovinskog prometa.

Posle napada Albanaca Aleksandar Lukašenko se čuo sa Vučićem, a zatim sa Putinom, od kog je dobio saglasnost da nam isporuči moćni raketni sistem, prenose mediji u Srbiji.

Predsednici su se saglasili da obe zemlje imaju iste stavove u vezi regionalnih i medjunarodnih pitanja.

Vučić je pozvao Lukašenka da dodje u zvaničnu posetu Srbiji, što je beloruski predsednik prihvatio, a tačan datum posete biće dogovoren putem diplomatskih kanala.

Pročitajte još: Tramp: Uskoro izlazimo iz Sirije (VIDEO)

SKANDAL U HRVATSKOJ: Sveštenik zabranio devetogodišnjoj devojčici da se pričesti zbog…

Izvor: Agencije, Srpski Telegraf, Republika