Dodik uporedio Kosovo sa Srpskom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da kosovsko pitanje, “kao najvažnije državno pitanje Srbije”, očigledno nije rešeno i ponovo je na dnevnom redu.

– U nacionalnom smislu to je pitanje svih nas Srba gde god živeli. Naša tradicija i emocije su vezane za Kosovo. Mi smo zainteresovani kroz taj oblik, bez obzira jesmo li političari ili ne, zato što se uvek dešava u, i oko Kosova – rekao je Dodik za regionalnu televiziju N1.

Upitan kako vidi povezivanje statusa Kosova i Republike Srpske, kada je jasan američki i evropski stav da je RS deo međunarodno priznate i suverene države Bosne i Hercegovine, on je rekao da to ne spori.

– U svakom slučaju, nova konstelacija odnosa u kojem je intervencionizam međunarodnog faktora veoma prisutan na Kosovu i u BiH i niz drugih istorijskih stečenih okolnosti mogu po situacionom okviru da identifikuju Kosovo i BiH. Mi Srbi vidimo da su na Kosovu međunarodna zajednica i Amerika uvek u funkciji interesa Albanaca, a u BiH je identična situacija sa RS – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, “nas ovde pokušavaju degradirati i da nam otmu nadležnosti”.

– Tu vidimo dvolično ponašanje međunarodne zajednice. Naravno da Amerika može da ima svoj stav, ali je važno da i mi imamo svoj stav. Mi moramo poštovati naše nacionalne interese i naše političke interese, kao što to Amerika pokušava da odbrani svoje interese u svetu – rekao je Dodik.

Pročitajte još: SKANDAL U HRVATSKOJ: Sveštenik zabranio devetogodišnjoj devojčici da se pričesti zbog…

LUKAŠENKO KONAČNO PRELOMIO: Predsednik Belorusije HITNO šalje Srbiji S-300? (FOTO)

Tramp: Uskoro izlazimo iz Sirije (VIDEO)

Erdogan: Mudra reakcija Vučića

Izvor: Tanjug

Top