Slika kao dokaz: Podignuti palac za demarkaciju Crne Gore i Kosova

Nakon što je priznao da se nalazi u Njujorku zbog “koordinisanja angažovanja SAD” u vezi Kosova, na Tviteru je objavljena slika Tačija i američkog senatora Boba Dola.

“Želim da se zahvalim ambasadorki Flori Čitaku i predjsedniku Hašimu Tačiju što su me danas posjetili – i veliki ‘podignuti palac’ za ratifikaciju demarkacije granice sa Crnom Gorom”, napisao je senator na svom Tviter nalogu.

Podsjetimo, Bob Dol je poznat po svojim otvorenim stavovima za nezavisnost Kosova. On je još 2004. u nekoliko svojih javnih obraćanja izjavljivao da Kosovu što prije treba dati nezavisnost, a 2002. je prihvatio ponudu tadašnjeg predsjednika Kosova Ibrahima Rugove da u Kongresu SAD predstavlja interese Kosova.

Takođe je podržao održavanje referenduma u Crnoj Gori za otcjepljenje od tadašnje SRJ. Dol je doduše penzionisan, ali je među senatorima veoma uticajan.

Tačijeva posjeta Americi dobila je novu dimenziju jer je gotovo istovremeno u SAD boravio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako su prenijeli mediji, Vučić je u Njujorku bio u svojevrsnoj diplomatskoj ofanzivi u vezi nastavka rješenja odnosa između Beograda i Prištine, a sastao se i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

Vučić je bio u Njujorku, a Tači u Vašingtonu.

Pročitajte još: POČELO JE: Evropska unija prva povukla ambasadora iz Moskve

“NIJE PO USTAVU” Ivanov drugi put odbio da potpiše Zakon o uvođenju albanskog jezika

EU poziva na potvrdu evropske perspektive zapadnog Balkana

Postignut dogovor: Teroristi napuštaju Istočnu Gutu

Izvor: B92

Top