Zurof uputio pismo Kitarović: Zar se ponosite Pavelićem?

Efraim Zurof, lovac na naciste i direktor jerusalimskog centra “Simon Vizental”, poslao je pismo hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, u kojem navodi da je zgrožen i da protestuje zbog njenih izjava tokom posete Argentini, objavio je portal 24sata.hr.

“Prema hrvatskom portalu Index.hr, rekli ste da ste ‘ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu”. Ako je to tačno, očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su “delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima”, naveo je Zurof.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović nazvala je ustaške begunce koji su takozvanim pacovskim kanalima bežali u Argentinu nakon sloma fašističke Nezavisne Države Hrvatske – “Hrvatima koji su našli sobodu”.

Takva izjava je, kako je dodao, “obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega”, napisao je Zurof.

Pročitajte još: Erdogan: Afrin pada večeras

Pentagon ćuti: Objavljen novi snimak „potere“ za NLO (VIDEO)

Duterte: Predstavnike UN za ljudska prava treba BACITI KROKODILIMA

Izvor: Tanjug

Top