Erdogan: Afrin pada večeras

 Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio je nadu da će sirijski grad biti zauzet do večeras.

„U okviru operacije ’Maslinova grančica‘ u Afrinu je neutralizovano 3.444 terorista. Prišli smo blizu Afrina, nadam se da će do večeras pasti“, rekao je Erdogan u obraćanju u Ankari.

Juče je Generalštab Vojske Turske objavio da se centar Afrina nalazi pod potpunom opsadom.

Turska je u januaru pokrenula operaciju u severozapadnom sirijskom regionu i gradu Afrinu i zapretila je da će je nastaviti dalje ka istoku, prema Manbidžu, koji drže snage sirijskih Kurda „Jedinice zaštite naroda“.

Generalštab turske vojske objavio je da je u okviru operacije „Maslinova grančica“ centar grada Afrina stavljen pod potpunu opsadu, javlja Agencija „Anadolija“.

Turska vojna tehnika u operaciji u Afrinu, Sirija
© FOTO: SPUTNIK TÜRKIYE / HIKMET DURGUN

Turske snage i Slobodna sirijska armija oslobodile su južno od centra grada Afrina 12 sela i zatvorile gradsko jezgro u obruč.

Uporedo s tim, turske snage otvorile su na jugu bezbedni koridor za civile koji žele da napuste grad.

Kako javlja agencija, turske snage su od početka operacije „Maslinova grančica“ oslobodile su 212 lokaliteta na više od 1.100 kilometara kvadratnih teritorije.

Turska je u januaru pokrenula operaciju u severozapadnom sirijskom regionu i gradu Afrinu i zapretila je da će je nastaviti dalje ka istoku, prema Manbidžu, koji drže snage sirijskih Kurda, pod nazivom Jedinice zaštite naroda.

Pročitajte još: On je novi državni sekretar SAD: Ratoborni Pompeo je bio direktor CIA, a sada će sprovoditi američku politiku u svetu (VIDEO)

Duterte: Predstavnike UN za ljudska prava treba BACITI KROKODILIMA

Pentagon ćuti: Objavljen novi snimak „potere“ za NLO (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

Top