RUSKI AMBASADOR OBRUSIO UN: Sirijska vlada ima puno pravo da ukloni SVE pretnje!

Ruski ambasador u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je danas u Savetu bezbednosti UN da sirijska vlada “ima puno pravo da pokuša da otkloni pretnju po bezbednost svojih građana”.

Kako prenosi Rojters,  je opisao predgrađa Damaska kao “leglo terorizma”.

U napadima sirijske vojske, njene artiljerije i vazdušnih snaga, od 18. februara je, prema rečima posmatrača, poginulo 1.160 ljudi, a istovremeno sirijski predsednik Bašar al Asad pokušava da razbije poslednje uporište pobunjenika nadomak prestonice Damaska, navodi britanska agencija.

Kako je agencija prethodno izvestila, UN danas su izvršile pritisak na Savet bezbednosti da zahteva obustavu vatre u Damasku i istočnoj Guti koja je pod kontrolom pobunjenika gde Asadove snage izvode napade tvrdeći da gađaju “terorističke” grupe koje napadaju prestonicu.

Istočna Guta je u UN opisana kao “pakao na Zemlji”, navela je agencija.

SAD su pred 15-članim Savetom iznele nacrt rezolucije kojom se zahteva hitan 30-dnevni prekid sukoba i traži od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da “hitno iznese predloge za praćenje implementacije prestanka sukoba i bilo kakav kretanje civila”.

Kako je Rojters naveo, nije odmah bilo poznato kada će taj nacrt rezolucije koji je britanskoj agenciji dat na uvid, biti stavljen na glasanje.

Kako je agencija prethodno prenela, ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli upozorila je danas da ukoliko Savet bezbednosti UN ne uspe da deluje u Siriji, Vašington će biti spreman ako bude morao, kao što je to učinio prošle godine napadom na vazdušnu bazu sirijske vlade zbog smrtonosnog napada hemijskim oružjem.

“To nije put koji preferiramo, ali to je put za koji smo pokazali da ćemo njime krenuti i spremni smo da krenemo ponovo”, rekla je Hejli u Savetu bezbednosti UN.

Pročitajte još: NAJMOĆNIJA RAKETA POSTALA JOŠ MOĆNIJA! Borisov otkriva: “Sarmat“ dobio supersonične bojeve glave! (VIDEO)

Šokantno otkriće „Srpskog DNK projekta“: Bošnjaci u Sandžaku i Bosni nisu isti narod (FOTO/VIDEO)

DVE STRANKE ZAPRETILE RUŠENJEM: Monarhisti i zeleni protiv inicijative SPS da se Miloševiću podigne spomenik u Srbiji

Sibirski vozači napravili Putinov portret od automobila (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top