NAJMOĆNIJA RAKETA POSTALA JOŠ MOĆNIJA! Borisov otkriva: “Sarmat“ dobio supersonične bojeve glave! (VIDEO)

Vojni vrh RF zaključio ugovor za serijsku proizvodnju hipersoničnih raketa „Avangard“

Oružane snage Rusije već raspolažu laserskim sistemima koji mogu da uništavaju određene ciljeve. U odgovarajuće jedinice stižu još od prošle godine, a u stanju su da razoružavaju potencijalnog protivnika i uništavaju objekte koji su meta – otkriva zamenik ministra odbrane RF Jurij Borisov u intervjuu vojnom listu „Krasnaja zvezda“:

„Sistem Avangard, o kojem je predsednik Putin govorio Federalnoj skupštini 1. marta, dobro je istestiran. Bilo je problema koje je trebalo savladati jer se njena površina tokom leta zagreva do 2.000 stepeni. Ta raketa uistinu leti unutar plazme. Zato nije bilo lako naći rešenja za upravljanje njome i njenu zaštitu, ali su bila pronađena. Testiranja su to potvrdila“.

Borisov je posebno naglasio: „Već smo potpisali ugovor za serijsku proizvodnju Avangarda. Ta raketa nije nikakav blef već nešto potpuno realno“.

„Avangard“ je raketni sistem sa krstarećim manevrišućim blokom.

Komandant ruskih Raketnih strateških snaga Sergej Karakajev prethodno je saopštio da su uspešno završena sva predviđena testiranja „Avangarda“ i njegovog krstarećeg bloka koji može i da se na ogromnim brzinama ponaša kao „jedrilica“ koja hipersoničnom brzinom leti na visini od nekoliko desetina kilometara.

Borisov je, inače, istovremeno potvrdio da Oružane snage Rusije već raspolažu „laserskim sistemima koji mogu da uništavaju određene ciljeve“.

U odgovarajuće jedinice stižu još od prošle godine, a Borisov tvrdi da su u stanju da „razoružavaju potencijalnog protivnika i uništavaju objekte koji su meta“.

  Prema njegovim rečima, ruski naučnici su našli način da u delićima sekunde „koncentrišu energiju koja je potrebna da se onesposobi oružje protivnika“.

Borisov je otkrio da je moguće da će i nove balističke rakete „Sarmat“ nositi hipersonične bojeve blokove što će dodatno i višestruko povećati njihovu neuhvatljivost za protivničku protivraketnu odbranu.

Pročitajte još: Lansirana ruska supersonična raketa „kindžal“ (VIDEO)

Bosanci najmršaviji u Evropi, žene gojaznije od muškaraca

Sibirski vozači napravili Putinov portret od automobila (VIDEO)

Izvor: fakti.org

Top