ŽIRAFE, 142 AVIONA, DVE PODMORNICE Kada vidite šta je sve posedovao PABLO ESKOBAR zapitaćete se da li je to REALNO

Od kućnog ljubimca nilskog konja, pa do grozne smrti, ovih deset fascinantnih činjenica otkrivaju kako j živeo kralj kokaina kojeg se svet plašio. Eskobar je nadmašio svakog narko bosa u istoriji, a za veoma kratko vreme postao je najmoćniji čovek na svetu. Na tom putu, radio je neke čudne stvari.

Na svom ekstravagantnom imanju u Puerto Trifunu Eskobar je sagradio i privatni zološki vrt u kojem je imao žirafe, nilske konje, slonove i druge životinje.

Eskobar je bio odgovoran za ubistva oko 4.000 osoba, uključujući i oko 200 sudija i 1.000 policajaca, novinara i vladinih zvaničnika. Tokom 80-tih godina Eskobarov Medeljin kartel bio je odgovoran za 80 odsto kokaina koji je stizao u Ameriku.

Rođen je u Rionegru, u Kolumbiji 1949. godine. Otac mu je bio farmer, a majka učiteljica. Pre nego što je zagospodario tržištem narkotika, krao je i prodavao automobile.

U svojoj 27. godini oženio se Marijom Viktorijom Henao, koja je te 1976. imala samo 15 godina. Sa njom je dobio dvoje dece. Kada je Eskobar bio u bekstvu sa svojom porodicom, ćerka Manuela se razbolela, a on je navodno zapalio dva miliona dolara kako bi je ugrejao.

Kupio je avion kako bi mogao njime da prenosi svoj novac, a u gumama je čak krijumčario kokain. Piloti za ovo krijumčarenje droge mogli su da zarade i do pola miliona dolara na dan.

Kako bi uticao na izmenu zakona o izručenju, Eskobar je ponudio da otplati javni dug Kolumbije koji se tada procenjivao na 10 milijardi dolara. Mesečno je trošio oko 2.500 dolara na gumice kojima je vezivao novac.

Sedam godina za redom proglašen je od strane Forbsa za najbogatijeg čoveka na svetu počevši od 1987. godine. Prosenjuje se da je bio “težak” oko 30 milijardi dolara. Tokom 80-tih godina vlasti su mu oduzele ogromanu flotu koja je uključivala 142 aviona, 20 helikoptera, 32 jahte i 141 nekretninu.

U bogatoj kolekciji aviona, helikoptera, brodova, Eskobar je imao čak i dve podmornice kojima je krijumčario kokain do Amerike.

Na vrhuncu karijere, Eskobar je krijumčario oko 15 tona kokaina svakog dana. Ipak, pomagao je siromašne, pa je dobio nadimak “Robin Hud”. Donirao je novac crkvama, bolnicama, gradio je parkove i fudbalske terene.

Najveći Eskobarov strah je bila estradikcija. Nikako nije želeo da život provede u američkom zatvoru. Svoje bogatstvo iskoristio je da uđe u kolumbijski kongres. Ubijen je u 44. godini. Pojedini spekulišu da se ustvari ubio. Sahrani u Medeljinu prisustvovalo je oko 25.000 siromašnih kojima je godinama pomagao.

Pročitajte još: KAKO SU HRVATI DOBILI PELJEŠAC OD SRBA: Car Dušan im ga je dao pod jednim uslovom, ali to NISU ISPOŠTOVALI

Putin zapretio teroristima: Rusija neće beskonačno trpeti napade terorista iz Istočne Gute

Prva reakcija Dodika na „kandidovanje“ Darka Mladića za predsednika RS

Izvor: blic

Top