Bivši borci DEBLOKIRALI ulaz u Sarajevo i Zenicu: Odlaze sa planinskog prevoja Ivan, Tuzlu još DRŽE U BLOKADI

– Borci se još uvek nisu razišli, radi se na tome, ali saobraćaj je odblokiran – kazali su nam iz MUP HNK.

Kako je potvrđeno, borci su odblokirali saobraćaj nakon što su na mesto blokade stigli pripadnici FUP. Dogovor o deblokadi postignut je razgovorom, bez upotrebe sile.

Grupa demobilisanih boraca iz Gradačca, Gračanice, Sebrenika i Živinica još uvek drži u blokadi petlju Šićki Brod u Tuzli.

Policija je bez upotrebe sile i uz razgovor sa demobilisanim borcima, koji su protestovali celu noć, dogovorila jutros deblokadu magistralnog puta M-17 kod blatuške petlje u Zenici, dok na Ivan sedlu još traju pregovori.

Kako prenose federalni mediji borci deblokiran je i put u Sarajevu i to bez upotrebe policijske sile nakon razgovora s predstavnicima policije.

Nakon 19 časova blokade puta, oko 5.30 na delu puta kod blatuške petlje okupio se veliki broj ekipa Specijalne jedinice Ministarstav unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, javlja “Dnevni avaz”.

Potpredsednik Udruženja zaboravljenih boraca Senad Delić, rekao je da su se na deblokadu puta odlučili nakon razgovora s jednim od komandira koji im je prenio da su odblokirani ostali putni pravci i da je preostao još ovaj.

– Zamolio nas je da i mi to učinimo te da će, kako je rečeno na sinoćnoj konferenciji za medije u “Energoinvestu”, naši predstavnici razgovarati sa nadležnima o ispunjenju naših zahteva – dodao je Delić.

On je dodao da će još proveriti tačnost tih navoda, a ukoliko oni ne budu tačni, vratiće se na put M-17 ili će otići u Sarajevo, o čemu će se naknadno međusobno dogovoriti.

U Operativnom centru kantonalnog MUP rekli su da je izvršena deblokada Vogošćanske petlje i petlje u Blatuši.

– Ovim putem ističemo važnost saradnje boraca s policijom i sugerišeo im da pristupe pregovorima u Sarajevu, a blokada puta samo šteti članovima našeg društva – naveli su iz Operativnog centra kantonalnog MUP.

“Avaz” prenosi da na Ivan sedlu i dalje traju pregovori policije i boraca o deblokadi puta.

Demobilisani borci blokirali su od juče više lokacija u FBiH, a njihov zahtev je zakazivanje sednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se raspravljati o pitanjima demobilisanih boraca koji su bez ikakvih prava.

Oni traže pravo na borački dodatak, izradu zakona o jedinstvenom registru korisnika prava, da se smanji broj boračkih udruženja sa 1.600 na njih nekoliko, te ističu da od tih zahteva neće odustati.

Pročitajte još:  Praljkovo pismo supruzi otkriva motiv samoubistva

PLENKOVIĆ: Ustaški pozdrav je neustavan, ali može da se koristi u Hrvatskoj – OGLASIO SE I PUPOVAC!

ŽIRAFE, 142 AVIONA, DVE PODMORNICE Kada vidite šta je sve posedovao PABLO ESKOBAR zapitaćete se da li je to REALNO

KAKO SU HRVATI DOBILI PELJEŠAC OD SRBA: Car Dušan im ga je dao pod jednim uslovom, ali to NISU ISPOŠTOVALI

Izvor: Srna , Klix.ba

Top