SIRIJSKE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE NA FRONTU U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke organizacije nastavljaju da grabe sirijsku teritoriju u severozapadnom regionu Afrinu.

Najžešći udari neoosmanlijskih snaga tokom prethodna 24 sata izvršeni na centar Radžo distrikta i istok distrikta DŽandaris.

Obe lokacije danas su se našle u okruženju neprijateljskih snaga sa tri strane, nakon što su Turci razvili svoju verziju sirijske zastave u većem broju sela.

Prema izveštaju kurdske agencije ANHA, tokom noćašnjih udara turskih vazduhoplovnih snaga u centru Radžo distrikta nastradalo je nekoliko boraca SNO, dok je veći broj ranjen.

Snimak ovog napada zabeležen je i sa zemlje:

… a turski mediji objavili su i noćni snimak iz osmatračke bespilotne letelice:

U DŽandarisu su Turci, takođe zabeležili značajan napredak na frontu, osvajanjem sela sa istočne strane istoimenog grada, koji se sada nalazi u nezavidnom položaju.

U nekoliko osvojenih sela turske snage su zarobile sirijske zastave, a njihovim skrnavljenjem jasno  su dali do znanja da njihove namere u toj zemlji značajno prevazilaze deklarativnu borbu protiv kurdskih terorista:

Padom Radža i DŽandarisa, urušavanje zapadne linije fronta bilo bi neizbežno, a kurdske i sirijske snage bile bi primorane na povlačenje dalje prema Afrinu.

Sa druge strane, odbrambene linije na severnom frontu se, za sada prilično dobro drže. Prema izveštajima kurdskih medija, u napadima na položaje JPG-a u distriktu Šara nastradao je veći broj pripadnika turskih snaga “Maslinove grančice”.

Prvi vatreni obračun turskih i sirijskih snaga dogodio se pre dva dana kada su Turci napali humanitarni konvoj u Zijari, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Pročitajte još: UKRAJINCI SPREMAJU ”OLUJU” Nove pretnje iz Kijeva, sprema se konačni obračun sa Rusima! (VIDEO)

I pored presude zaposlen u UKC Republike Srpske: Lekara koji je PRIZNAO da je uzeo MITO nagradili novim poslom

KINA RAZVILA ČUDO OD BOMBARDERA: Biće 5 puta brži od brzine zvuka, do Njujorka stiže za dva sata! (VIDEO)

Otkriveno ko je zalepio plakat na Ambasadu Srbije u Sarajevu

Izvor: Pravda

Top