Turci uništili sirijski humanitarni konvoj: Sirijska armija žestoko odgovorila! (VIDEO)

Sinoc oko 19.30 po lokalnom vremenu, Turske oružane snage ispalile su salvu raketa na sirijski humanitarni konvoj koji se kretao prema Afrinu.

Kako prenosi kurdska agencija ANHA, u konvoju se nalazilo nekoliko hiljada civila, koji su krenuli sa humanitarnim konvojem, ali svrha njihovog putovanja nije baš razjašnjena.

U zvaničnom saopštenju JPG-a tvrdi se da je u granatiranju nastradao veliki broj civila, ali više detalja nije saopšteno.

Medijsko krilo Hezbolaha javilo je nešto kasnije da su jedinice Sirijske arapske armije, koje su danas ušle u Afrin, odgovorile na vatru i zasule položaje sa kojih su ispaljene rakete artiljerijskom paljbom. Ovo je, ujedno, i prvi konkretan potez koji su sirijske snage povukle kao pomoć JPG-u u Afrinu.

Granatiranje prelaza u Zijari, koji je glavni put snabdevanja celog regiona, najverovatnije je početak najavljenog povećanja intenziteta turskih operacija u Afrinu.

Turci su ranije zapretili da e svi koji pomažu Kurdima u Afrinu biti na meti njihovih snaga, što je nateralo i Ruse da u konvoje koji se kreću prema Afrinu uključe i svoju vojnu policiju.

Za sada nije poznato da li su se pripadnici Ruske vojske nalazili u ovom konvoju.

Pročitajte još: SPREMA SE FINALNA BITKA PROTIV UKRAJINE: Strpljenju Novorusije dolazi kraj (VIDEO)

FSB SVE DOZNA: Rusi otkrili ko je ubio Olivera Iivanovića?

EKSKLUZIVNO: Dalibor Jauković, ratni heroj iz Kragujevca iza napada na ambasadu SAD u Podgorici – evo šta ga je nateralo na ovaj čin (FOTO)

Izvor: Pravda

Top