SPREMA SE FINALNA BITKA PROTIV UKRAJINE: Strpljenju Novorusije dolazi kraj (VIDEO)

DNR oživljava približavanje ”finalne bitke” u svetlu neprekidnog gađanja sa ukrajinske strane i sve veće zategnutosti situacije u regionu, šef službe za medije oružanih snaga DNR Danil Bezsonov.

Prema njegovim rečima, za poslednjih godinu dana ukrajinska armija 14,5 hiljada puta narušila režim prekida vatre, ubila 21, a ranila više od 230 civila.

”Finalna bitka je neizbežna”, naglasio je Bezsonov.

Komandant jurišnog bataljona DNR Sergej Fomčenkov je u razgovoru za ruske novine Izvestija naglasio da se trenutna situacija u Donbasu održava na veštački način, jer su obe zaraćene strane spremne da krenu napred.

Zamenik komandanta operativne komande DNR Eduard Basurin je danas izjavio da su jedinice DNR u visokom stepenu borbene gotovosti i spremne su za moguće zaoštravanje situacije na liniji fronta.

”U oružanim snagama DNR se održava visoka borbena gotovost u slučaju mogućeg zaoštravanja situacije, sprovedene su planske vežbe za borbenu obuku, nastavlja se proces reorganizacije bataljona, diviziona i posebnih četa, vojnici su usavršili teoretska i praktična znanja”, rekao je Basurin.

On je dodao da ukrajinski zakon o reintegraciji Donbasa daje Ukrajini odvezane ruke za početak kaznene operacije.

Predstavnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko je, komentarišući ukrajinski zakon o reintegraciji Donbasa, poručio da su oružane snage LNR spremne da odbiju napad ukrajinskih snaga.

Pukovnik Narodne milicije LNR Mihail Filiponenko je na konferenciji za medije rekao da su ukrajinske snage započele sa vazdušnim osmatranjem teritorije LNR radi korigovanja artiljerijske vatre.

Pročitajte još: Turci uništili sirijski humanitarni konvoj: Sirijska armija žestoko odgovorila! (VIDEO)

FSB SVE DOZNA: Rusi otkrili ko je ubio Olivera Iivanovića?

EKSKLUZIVNO: Dalibor Jauković, ratni heroj iz Kragujevca iza napada na ambasadu SAD u Podgorici – evo šta ga je nateralo na ovaj čin (FOTO)

Izvor: Pravda

 

Top