PANIKA U AMABASADI – AMERI IZDALI UPOZORENJE: Azilant bacio bombu na ambasadu SAD u Crnoj Gori?

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba – kašikara, prenosi portal CdM. Neki mediji su preneli da je napadač azilant.

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je danas da je o detaljima napada na ambasadu SAD u Podgorici obavestila Specijalno državno tužilaštvo.

Čolan Deretić, koja je izvršila uviđaj nakon događaja, rekla je za RTCG da su prikupljeni svi tragovi s lica mesta koji će biti poslati na veštačenje, dok je telo stradalog poslato na obdukciju. “Nakon obaveštenja da je u blizini ambasade SAD jedna osoba smrtno stradalo izašla sam na lice mesta. Istovremeno sam obaveštena da je eksplozivna naprava bačena i na zgradu ambasade SAD, pa sam zato o ovome obavestila Specijalno državno tužilaštvo”, dodala je ona.

O napadu se ranije oglasila i Vlada Crne Gore.

“Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno pre samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je reč o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mesta i rukovodi uviđajem, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do ambasade SAD. Motiv napada za sada nije poznat.

Američka ambasada je na svom sajtu upozorila državljane SAD da izbegavaju područje zgrade ambasade. Takođe, oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada “trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbednost svog osoblja”, prenosi AP.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi “Njujork tajms”, rekao da su očevici videli čoveka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povređen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najverovatnije eksplodirala u vaduhu, kao i da je telo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

On je dodao i da su bezbednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu. Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

Pročitajte još: ODJEKNULE DVE EKSPLOZIJE: Bačena bomba na ambasadu SAD u Podgorici, napadač izvršio samoubistvo! (FOTO/VIDEO)

Izetbegović: ”Netačne informacije o radikalizaciji i opasnosti od islamskog ekstremizma u BiH”

Ivanić: Nisam za treći entitet u BiH, Dodika mogu da pobedim na predstojećim izborima

Ruski ministar diplomatije Sergije Lavrov posetio Beograd: Evo šta je rekao na zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije – Vučić poslao pismo Putinu (VIDEO)

Izvor: Agencije

Top