ODJEKNULE DVE EKSPLOZIJE: Bačena bomba na ambasadu SAD u Podgorici, napadač izvršio samoubistvo! (FOTO/VIDEO)

Napadač bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici, a potom se razneo!

 

Jedna osoba je stradala kada je na ambasadu SAD u Podgorici nešto iza ponoći bačena bomba kašikara.

Napadač je bacio jednu bombu na ambasadu, a potom se razneo drugom eksplozivnom napravom. Incident se dogodio pola sata iza ponoći, a u ambasadi nema povređenih.

Bombaški napad na Ambasadu SAD u Podgorici

Portparol Ambasade SAD Džef Adler podgoričkim “Vijestima” je potvrdio da se desio napad i da službenici Ambasade rade sa policijom na identifikaciji napadača.

“Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbednost osoblja”, naveo je Adler.

Bombaški napad na Ambasadu SAD u Podgorici

Rojters javlja da su građani koji žive u tom delu Podgorice čuli dve eksplozije, što se poklapa s navodima da je napadač prvo bacio jednu bombu, a potom sebe razneo drugom.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbednost do Ambasade Amerike. Vlasti SAD uputile su apel svojim građanim u Crnoj Gori da izbegavaju ovaj deo grada i ambasadu do daljnjeg.

“Njujork tajms”, koji takođe izveštava o ovom napadu, javlja da je svedok video napadača kako baca nešto preko zida Ambasade SAD, nakon čega je usledila eksplozija.

Diplomatski bezbednosni zvaničnici ambasade u Podgorici, navodi taj list, pretražili su prostor oko ambasade i nisu pronašli druge eksplozivne naprave.

Bombaški napad na Ambasadu SAD u Podgorici

Stiv Goldstajn, podsekretar Stejt departmenta, izjavio je da zgrada u napadu nije oštećena, kao i da motivi napada nisu u ovom trenutku poznati, dodaje “Njujork tajms”.

Uviđaj je u toku, a na licu mesta je i tužilac koji vodi istragu.

U Ambasadi SAD u Podgorici zaposlena su 34 američka SAD i 134 crnogorskih državljana.

Zbog bombaškog napada iz Ambasade je saopšteno da vizne službe danas neće raditi, a da će ranije zakazani intervjui biti odloženi za prve moguće termine. Što se američkih državljana tiče, danas će biti dostupne samo službe za hitne slučajeve, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: Izetbegović: ”Netačne informacije o radikalizaciji i opasnosti od islamskog ekstremizma u BiH”

Ruski ministar diplomatije Sergije Lavrov posetio Beograd: Evo šta je rekao na zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije – Vučić poslao pismo Putinu (VIDEO)

KAKO JE PROPALA BORBA PROTIV TRGOVINE LJUDIMA U BIH

Ivanić: Nisam za treći entitet u BiH, Dodika mogu da pobedim na predstojećim izborima  

Izvor: Alo, Agencije

 

Top