SLOBIN UNUK DOBIO NAJVEĆI APLAUZ: Pogledajte kako izgleda Marko Milošević junior, koji je sa majkom došao da podrži SPS!

 Jedan od najvećih aplauza na izbornoj konvenciji SPS-a dobio je tinejdžer, Marko Milošević (19). Unuk Slobodana Miloševića došao je da podrži partiju svoga dede, a kada ga je najavio Dačić, prolomile su se ovacije socijalista u Pinkiju.

Kao što se na fotografijama vidi, Marko veoma liči na svoga dedu, bivšeg predsednika Srbije. Doduše nosi bradu, i drugačiju frizuru. Na konvenciji SPS-a pojavio se sa majkom, Milicom Gajić.

Kao što se na fotografijama vidi, Marko veoma liči na svoga dedu, bivšeg predsednika Srbije. Doduše nosi bradu, i drugačiju frizuru. Na konvenciji SPS-a pojavio se sa majkom, Milicom Gajić.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Marko Milošević junior je rođen 1999. godine. Nedavno je u ekskluzivnom intervjuu za Kurir otkrio zašto će njegov deda za njega uvek biti heroj.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Marko sa majkom Milicom Gajić

 

– Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam s mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih to upamtio. Imamo neke zajedničke fotografije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega od mame, s kojom često razgovaram o njemu – ispričao je Marko za Kurir.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

INTERVJU – UNUK SLOBODANA MILOŠEVIĆA ZA KURIR

Marko: Politika mi je donela zlo, ali ću u SPS zbog dede

Slobodan Milošević je moj heroj, niko drugi nije tako veliki kao on i danas sve više njih uviđa koliko su se ogrešili o njega, kaže Marko Milošević za Kurir

Kada je Slobodan Milošević 2006. umro, njegov unuk Marko imao je svega sedam godina. Deset godina posle, Marko (17), sada već ozbiljan tinejdžer, rešio je da u svom prvom razgovoru za medije otkrije za Kurir zašto ne želi da ulazi u politiku, kako je izgledalo odrastati kao Marko Milošević i zašto će njegov deda za njega uvek biti heroj.

On kaže da mu je prva asocijacija na pomen Slobodana Miloševića – veličina.

– Niko drugi nije tako veliki kao on. On je moj heroj – naglašava Milošević mlađi.

Na opasku da se mnogi ne bi složili da je njegov deda heroj, Marko kaže:

– Sve vreme sam znao kako jeste. Malo njih je znalo pravu istinu. Drago mi je što danas sve više njih uviđa koliko je moj deda bio veliki i koliko su pogrešili.

Naš sagovornik je uveren da je njegov deda do smrti bio dosledan svojim idejama, maksimalno posvećen porodici i neko ko je iskreno voleo svoju zemlju. Miloševićev unuk, iako u to vreme tek dečak, dobro se seća i jednog od najtežih trenutaka za svoju porodicu.

– Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam s mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih to upamtio. Imamo neke zajedničke fotografije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega od mame, s kojom često razgovaram o njemu – ispričao nam je Marko.

On se priseća i da je u tom periodu bilo zluradih komentara školskih drugova na račun njegovog dede i politike koju je predstavljao. Pošto mu je deda uzor, Marko planira da kad sledeće godine završi gimnaziju, upiše Pravni fakultet, a na pitanje da li planira da se nekada u životu bavi politikom, kaže:
– U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanelo mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao.

Markova sličnost s ocem je očigledna.
– Stalno mi govore da ličim na tatu i baš mi je drago kad to čujem – priznaje on.

Iako živi u Požarevcu s mamom, Marko kaže da svaki raspust provodi u Moskvi kod oca i njegove porodice, a redovno posećuje i baku Mirjanu, koja takođe živi u ruskoj prestonici.
– Po tati imam desetogodišnju sestru Mariju. Odlično se slažemo i brinem o njoj kao pravi veliki brat. S tatom imam dobre odnose i s njim razgovaram o svemu – objašnjava Marko.

O dedi mu je najviše pričala majka…

On nam otkriva i kako je došlo do toga da se, na iznenađenje svih, pojavi na mitingu SPS u Kombank areni.
– U dogovoru s mamom odlučio sam da odem na miting i time podržim partiju koju je osnovao moj deda – rekao nam je Marko, a njegova mama Milica Gajić, koja je prisustvovala našem razgovoru, dodaje da su oboje otišli na prijateljski poziv Ivice Dačića.
– On je čovek na kog smo sve ove godine mogli da se oslonimo. S druge strane, Dačić je neko ko je u trenutku kad je partija satanizovana u njoj ostao i digao je iz pepela – naglašava Milica.

Zato na kraju pitamo Miloševićevog unuka s kim je od dedinih saboraca u kontaktu.
– Ne poznajem nikog od njih, osim Ivice Dačića, a družim se s njegovim sinom Lukom, koji je divan dečko – završava Marko.

O Miri Marković

NISAM ČITAO BAKINE KNJIGE

Marko nam je ispričao i da mu leže društvene nauke, ali da nije nasledio dar za pisanje od babe Mirjane Marković.
– Mnogi kažu da je baka talentovana za pisanje, ali ja još nisam stigao da pročitam neku od njenih knjiga – iskren je Marko.

Odrastanje

NIJE LAKO BITI MARKO MILOŠEVIĆ

Upitan da li mu je ime Marko Milošević donelo više privilegija ili problema, Marko kaže:
– Nije uvek bilo lako biti Marko Milošević, ali se na te stvari ne obazirem. Čak i oni koji su u odnos sa mnom ulazili s predrasudama zbog mog prezimena brzo su menjali mišljenje kad me upoznaju i shvate kakva sam ličnost. Svoju porodicu volim i ponosan sam na nju, ali ja sam svoj.

 

Omiljeni film: Gospodar prstenova (gledao sam ga 100 puta)
Omiljeni pisac: Lav Tolstoj (zbog školske lektire)
Omiljeni političar: Slobodan Milošević
Omiljena muzika: Strani hip-hop
Najbolji savet koji sam dobio: Sve je moguće ako to dovoljno jako želiš

Pročitajte još: PREVARANT VEKA: Azilant imao 19 lažnih identiteta, uzimao socijalnu pomoć za svaki!

STIGAO ODGOVOR IZ PRIŠTINE – TAČI ODBRUSIO BEOGRADU: Neće biti autonomije za Srbe, ni podele Kosova – VUČIĆ OPET SLAGAO!

ORBAN OBJAVIO RAT SOROŠU: Mađarska preseca lanac švercovanja migranata i kreće u obračun sa stranim plaćenicima!

Izvor: Kurir

Top