NIJE TEŠKA ROBIJA, NEGO ROBIJAŠI: Američki ubica deli ćeliju sa ubicom pevačice Jelene Marjanović (VIDEO)

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge, pevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33) u Centralnom zatvoru deli ćeliju sa Danijelom Dejvidom Korbetom, bivšim pripadnikom „Mornaričkih foka“, kod kog je pronađen pištolj CZ-99 s izbrisanim serijskim brojem, a za koga se sumnja da je došao u Srbiju da likvidira visokog državnika Srbije.

Danijel Dejvid Korbet

Danijel Dejvid Korbet, Foto: Facebook

Kako saznajemo, Korbet je nakon privođenja saslušan, te mu je određen pritvor u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je smešten u ćeliju u kojoj boravi Zoran Marjanović sa još dva cimera.

Inače, osim sad trenutnim cimerom „fokom“, Marjanović je dva meseca delio ćeliju i sa Markom Nikolićem (43) koji je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina Mihaila i bivšu nevenčanu ženu Maju Đorđević. Nikolić je, kako se sumnja, 30. decembra u Centralnom zatvoru prerezao sebi grkljan i preminuo u Urgentnom centru. Marjanović i Nikolić su tokom boravka u ćeliji uspostavili korektne odnose i povremeno razmenjivali koju reč.

Zoran Marjanović je i s Korbetom po njegovom dolasku u ćeliju početkom februara razvio korektne odnose, jer jedini u ćeliji govori engleski jezik.

– Zoran i Korbet su uspostavili kontakt i povremeno komuniciraju. Marjanović mu objašnjava pravila ponašanja i između njih je odnos korektan – rekao je naš sagovornik.

Korbet, bivši američki marinac, uhapšen je u Beogradu 31. januara, a zajedno s njim lisice na ruke su stavljene i trojci sprskih državljana, N. V, N. P. i N. A. Svim privedenima određen je pritvor do tri meseca.

Protiv svih osumnjičenih u toku je istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, a N. A. se sumnjiči i za neovlašćeno držanje opojnih droga. Međutim, dalja istraga sumnja treba da utvrdi da je uhapšeni specijalac nišanio jednog visokopozicioniranog srpskog zvaničnika ili da to demantuje.

Zoran vrti istu priču

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra 2017. i sve vreme tvrdi da je nevin. Njegovi roditelji, kao i brat prestali su da daju izjave medijima, a Zoranov otac Vladimir je u noći Zoranovog hapšenja medijima rekao da je reč o nameštaljci, ali i da se plaši za njegov život.

– Jelena je bila u vezi sa tajkunom, koji je vrlo moćan i drži pola grada. Molim vas pomozite, molim vas, plašim se da će mi Zorana ubiti u zatvoru. Plašim se da ne bude da se sam ubio – zavapio je Vladimir.

Kako je „Alo!“ već ranije pisao, sumnja se da je Korbetov zadatak bio da eliminiše nekog od zvaničnika i tako destabilizuje region.

Navodno, oko tog cilja umešane su pojedine američke privatne agencije i domaći kriminalni krugovi, a u taj posao do sada je uloženo 250.000 dolara.

Praćenjem srpskih kriminalaca koji su upleteni u šverc narkotika i bliski su zaraćenim kriminalnim klanovima iz Crne Gore, srpski istražni organi sprečili su da bivši pripadnik „mornaričkih foka“, najelitnije jedinice u vojsci SAD, izazove novi haos, ovoga puta u Beogradu.

Prema svim raspoloživim podacima, njegov cilj bio je da ili ubije ili pripremi likvidaciju jednog srpskog zvaničnika iz sveta biznisa i politike, čime bi se dodatno destabilizovala Srbija i njena vlast. Likvidacija je spremana po modelu ubistva Olivera Ivanovića, koje je izvedeno profesionalno, a počinioci nisu ostavili nikakve tragove. Ovaj momenat izabran je zbog toga što se Srbija trenutno nalazi u predizbornoj groznici i procenjeno je da bi još jedno ubistvo moglo da potpali bure baruta na Balkanu.

Specijalac više puta bio u Beogradu

Uhapšeni specijalac Danijel Kolbert u Beogradu je boravio najmanje tri puta i tokom januara ove godine, a kojim povodom, još nije objavljeno.

Inače, Kolbert je u poslednje dve godine radio kao visokopozicionirani službenik privatne firme „Raven militari“. Suvlasnik firme za koju je Kobert radio je Džej Futlik, koji u svojoj biografiji na sada već ugašenom sajtu navodi da je bio specijalni savetnik američkog predsednika Bila Klintona.

– Sumnja se da je Korbet samo izvršilac koji je trebalo da odradi prljavi posao u stilu mafijaških sačekuša. Zatim bi usledila druga faza u kojoj bi kriminalci a i ljudi iz raznih agencija digli dreku i optuživali vlast da stoji iza likvidacije ili nekog političara. Na taj način bi i uz pomoć određenih medija stvorili paniku i destablizaciju – naveo je naš sagovornik.

Korbet je, inače, bivši pripadnik „mornaričkih foka“ vojske SAD, gde je službovao od svoje 18. godine. Pet godina je službovao u najelitnijem delu pomenute jedinice „Sil tim 6“.

U pomenutoj jedinici proveo je pet godina, nakon čega je bio angažovan u specijalnim operacijama u Avganistanu, Iraku, zemljama Južne Amerike, a učestvovao je i u operacijama spasavanja agenata DEA (Služba za suzbijanje narkotika) u Kolumbiji, koji su bili zarobljeni prilikom pada aviona 2007. ili 2008. godine, te operaciji spasavanja američkog oficira na otetom brodu u Somaliji.

Jelena Marjanović

                           Jelena Marjanović, Foto: Facebook

Optužnica

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, a očekuje se uskoro i da budu uhapšeni i njegovi saučesnici.

Veštačenja mobilnih telefona, blato, DNK tragovi, kao i trasološka i neuropsihijatrijska veštačenja obezbedili su ključne podatke za podizanje optužnice protiv Marjanovića. Tokom istrage duge 22 meseca došlo se do brojnih činjenica i podataka, koji povezani jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran Marjanović počinio teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora.

Pročitajte još: Ruski ministar Lavrov Evropi: Ne činite sa Srbijom istu grešku kao sa Ukrajinom

ŠOK U SAD – TILERON IM TAMAN ČESTITAO 10 GODIŠNJICU: Još jedna afrička država povukla priznanje samoproglašenog Kosova

Amerika zvanično optužila 13 Rusa za umešanost u izbore

NEMILOSRDNI “RAPTOR” Amerikanci tvrde da je ovo NAJMOĆNIJI BORBENI AVION na svetu (VIDEO)Izvor: Alo

Top