STIGAO ODGOVOR IZ BANJALUKE – DODIK OTVORENO: Ovo je tek prva tura, predsednik RS poručio da …! (VIDEO)

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je opremanje policije Srpske u skladu sa standardima koji važe za policije u regionu.

 

Dodik je rekao da se ponovo otvaraju neke spekulativne i aferaške priče u vezi sa opremanjem policije Srpske.

Defile u Banjaluci povodom proslave Dana Republike Srpske.
© SPUTNIK/ ALEKSANDAR MILAČIĆ

Dodik je rekao da se ponovo otvaraju neke spekulativne i aferaške priče u vezi sa opremanjem policije Srpske.

On je istakao da je uvoz tog oružja apsolutno legitiman posao koji ima odobrenje struktura i zajedničkih institucija BiH.

„Nabavka oružja je jedan od segmenata obuke i jačanja spremnosti policije da se suprotstavi raznim oblicima napada na javni sistem“, izjavio je Dodik novinarima u Karlovcu, gde boravi u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj.

Prema njegovim rečima, reč je o tek prvoj količini oružja za policiju Srpske, kojoj je više od 20 godina bilo zabranjeno da nabavi bilo koji komad oružja.

„Zato smo i mogli da doživimo nesreću koja se desila u Zvorniku, gde je terorista napao policijsku stanicu, ubio jednog našeg policajca, a dvojicu ranio“, rekao je Dodik.

On je naglasio da opremanje policije nije ništa drugo do ispunjavanja ustavnih i zakonskih prava Srpske i njene policije.

Pročitajte još: NAJVEĆA ZASTAVA REPUBLIKE SRPSKE PONOVO STOJI: Srpska trobojka ponovo na Romaniji, ”Vukovi sa Drine” traže hapšenje vandala (FOTO)

PUCNJAVA U SEDIŠTU AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE (NSA): 3 ranjenih, jedan uhapšen! (VIDEO UŽIVO)

PODPREDSEDNIK RS ODBRUSIO DODIKU! Salkić: ”Nisam na prodaju, radit ću i bez plaće” – SKANDAL ZBOG 2500 PUŠAKA!

INCIDENT U PRIŠTINI: Nekoliko trenutaka pre nego što je trebalo da zemeni albansku, ukradena velika šiptarska zastava (FOTO)

Izvor: Sputnik, Agencije

Top