PODPREDSEDNIK RS ODBRUSIO DODIKU! Salkić: ”Nisam na prodaju, radit ću i bez plaće” – SKANDAL ZBOG 2500 PUŠAKA!

”Dodik me nije birao, a za one koji jesu radit ću i bez plaće”

Milorad Dodik mora da zna da Ramiz Salkić nije čovjek koji se kupuje i prodaje.

Odgovor je ovo potpredsjendika bh. entiteta RS na Dodikove tvrdnje da je naložio da se Salkiću za 20 posto umanji osnovna plaća, zbog, kako je naveo, iznošenja “notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu RS-a, iz čijeg budžeta potpredsjednik RS-a prima plaću”.

Salkić je Dodiku poručio da mora da zna da on nije taj koji ga je birao, niti taj koji će određivati za koju će plaću raditi.

– Mene su birali građani, i kada su oni u pitanju, dosljedno i vjedostojno branit ću njihove interese i s plaćom i bez plaće – naglasio je Salkić za Fenu.

Ukoliko se, kaže, Dodik odluči na korak koji je najavio, mora da zna će svi koji to urade morati ići na sud.

Podsjećamo, u izjavi za portal Vijesti.ba potpredsjednik RS Ramiz Salkić govoreći o kupovini 2.500 komada pušaka od strane MUP-a RS kazao je “da predsjednik entiteta RS radi na uspostavljanju neke vrste oružanih formacija”. “Ove formacije imaju različite oblike i različito se manifestuju”, kazao je Salkić.

“U konkretnom slučaju više državnih ministarstava bi trebalo imati informacije i dati saglasnost za iste aktivnosti. Obzirom da se radi o nabavci velike količine naoružanja, posebno bi o tome trebale imati informacije sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini”, kaže Salkić za Vijesti.ba.

On ističe da kao potpredsjednik entiteta ne dobija informacije o aktivnostima MUP-a RS.
Pročitajte još: SKANDAL Pogrešno svirali „Bože pravde” u Zagrebu (VIDEO)

FRABNCUSKI PREDSEDNIK ZAPETIO ASADU – BBC OBJAVIIO: Francuzi prete ratom ako sirijske snage upotrebe… RUSI UPOZORAVAJU! (VIDEO)

Stotine mrtvih Rusa u američkom napadu u Siriji?

Tači: Ove godine „istorijski“ sporazum sa Srbijom

Izvor: Vijesti.ba, FENA

Top