NAJVEĆA ZASTAVA REPUBLIKE SRPSKE PONOVO STOJI: Srpska trobojka ponovo na Romaniji, ”Vukovi sa Drine” traže hapšenje vandala (FOTO)

Nekadašnji komandant specijalne jedinice “Vukovi sa Drine” u sastavu Vojske Republike Srpske Milan Jolović poručio je da nijedan vandal neće sprečiti to da se srpska trobojka vijori na ovoj planini, kao i da je na nadležnim organima da otkriju počinioce nedela i adekvatno ih kazne.

Foto: Srna 

Jolović, koji je inicijator postavljanja zastave, rekao je novinarima da su dobili veliku podršku naroda ovog kraja da obnove zastavu i da je čuvaju.

Predsednik Udruženja ratnih veterana specijalne brigade “Garda panteri” Petar Cvjetinović iz Bijeljine poslao je sa Ravne Romanije poruku da će pripadnici elitnih jedinica čuvati srpsku trobojku i da neće više nikada dozvoliti da se sruši.

– Mi ćemo, kao i uvek, biti složni kada su u pitanju ovakve akcije i sarađivaćemo ubuduće još više kao koordinacija elitnih jedinica na pitanjima važnim za Republiku Srpsku – naveo je Cvjetinović.

Cvjetinović je poručio srpskim političarima da treba da se slože i rade u interesu Republike Srpske.

Ponovnom podizanju zastave Republike Srpske na najveći jarbol prisustvovali su danas predstavnici specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata “Pantera” iz Bijeljine, “Vukova sa Drine” iz Zvornika, “Mandinih lavova” iz Ugljevika, “Peša” iz Brčkog i ostalih specijalnih jedinica Vojske Srpske, te meštani Ravne Romanije.

Zastava Republike Srpske na najvećem jarbolu, podignuta 19. maja 2017. godine uz magistalni put Sarajevo-Zvornik na Ravnoj Romaniji, srušena je u noći između subote i nedelje, 10. na 11. februar.

Milan Jolović Legenda – inicijator postavljanja zastave Republike Srpske na Ravnoj Romaniji, koju su oborili za sada nepoznati huligani, poručio je tada da će zastavu ubrzo ponovo podići pripadnici specijalnih jedinica i veterani Vojske Republike Srpske.

“Srpska trobojka ponovo će se zavijoriti na Ravnoj Romaniji, kao simbol jedinstva srpskog naroda. Uvjereni smo da zastavu više niko neće moći oštetiti, kao ovaj put, jer ako bude trebalo čuvaćemo je neprestano”, rekao je Jolović za Srnu.

On je naveo da je zastava Republike Srpske na Ravnoj Romaniji, postavljena na najveći jarbol, oborena najvjerovatnije iza ponoći između subote i nedjelje.

Jolović je istakao da inicijatori postavljanja ovog obilježja za sada nemaju razloga da sumnjaju u bilo koga, ali vjeruju da su zastavu oborili huligani.

“Znamo da zastavu nije oborio vjetar, jer postoje tragovi. Vidljivi su odvrnuti šrafovi na glavnom postolju i iskrivljen je dio najvećeg jarbola u Srpskoj”, tvrdi Jolović.

On je rekao da su pripadnici Policijske stanice Sokolac u jutarnjim časovima izvršili uviđaj i da se očekuje zvanično saopštenje Policijske uprave Istočno Srajevo o ovom nemilom događaju.

Zastava na Ravnoj Romaniji podignuta je 19. maja 2017. godine povodom bratimljenja pripadnika specijalnih jedinica, veterana i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Oni su tom prilikom pozvali srpski narod na jedinstvo u očuvanju Srpske i dobili punu podršku naroda romanijskog kraja, da se zastava na najvećem jarbolu u Srpskoj vijori uz magistralni put Sarajevo-Zvornik na lokalitetu Ravna Romanija.

PREDSEDNIK SRBIJE O POSETI HRVATSKOJ: Najvažnije je ono što će uslediti…

”ZA VUČIĆA NEMA PREPREKA” Evo šta je Dodik rekao o poseti predsednika Srbije Hrvatskoj…

Izvor: Srna

Top