FRANCUSKI PREDSEDNIK ZAPETIO ASADU – BBC OBJAVIIO: Francuzi prete ratom ako sirijske snage upotrebe… RUSI UPOZORAVAJU! (VIDEO)

Francuski predsednik Emanuel Makron zapretio sirijskom režimu da će Francuska izvesti napade na tu zemlju ukoliko se dokaže da je korišćeno hemijsko oružje.

 

– Napašćemo mesto s kog je hemijsko oružje lansirano ili odakle je organizovano – kazao je Makron novinarima.

Međutim, dodao je da francuske obaveštajne službe za sada nisu pronašle neoborive dokaze da je takvo oružje korišćeno, preneo je BBC.

Britanski javni servis podseća da ova izjava Makrona dolazi nakon sve učestalijeg pominjanja da se protiv civila u Siriji koristi zabranjeno hemisjko oružje, bombe punjene hlorinom.

Samo u januaru postojalo je pet izveštaja da je takvo oružje korišćeno, a prošle sedmice svet su obišle slike iz jedne bolnicu u provinciji Idlib, na kojima se vide bolničari koji navodno primaju povređene prilikom napada hemijskim oružjem.

Objavljen snimak udara američke koalicije na sirijske snage (VIDEO)

Beli šlemovi u Siriji sa Al Nusrom spremaju napad sa hemijskim oružjem

Ruski centar za pomirenje u Siriji je primio je nedavno dojavu da džihadisti iz pokreta Al Nusra nameravaju da zajedno sa humanitarnom organizacijom Beli šlemovi donesu kanistere za hlorom u obližnje selo, preneli su mediji juče.

Ovo je centru javio stanovnik sela koje se nalazi u provinciji Idlib.


Prošle godine se Sirija našla na udaru zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja u napadu na pobunjenike upravo u provinciji Idlib.

Mnistarstvo inostranih poslova Sirije tada je demantovalo  da je sirijska vojska hemijskim oružjem napala sopstveno stanovništvo u gradu Han Šihonu u provinciji Idlib i saopštilo da sirijska vojska ni ne poseduje bilo kakvu vrstu hemijskog naoružanja – za razliku od pobunjenika.

U saopštenju se navodi da su naoružane terorističke grupe, koje su aktivne u području Han Šihon, zajedno sa zapadnim i regionalnim stranama i medijskim kućama koje koje su pod njihovom kontrolom, lažno optužile sirijsku armiju za napadu otrovnim gasovima na grad Han Šihon u provinciji Idlib.

Pročitajte još: U borbama sa sirijskom vojskom ubijen Albanac sa Kosova

INCIDENT U PRIŠTINI: Nekoliko trenutaka pre nego što je trebalo da zemeni albansku, ukradena velika šiptarska zastava (FOTO)

SKANDAL Pogrešno svirali „Bože pravde” u Zagrebu (VIDEO)

Ispovest gruzijskih snajperista: Poslanici Rade pucali na narod u Kijevu (FOTO)

PREDSEDNIK SRBIJE O POSETI HRVATSKOJ: Najvažnije je ono što će uslediti…

Izvor: Kurir, BBC, RT

Top