NEĆE SE NA OVOME ZAVRŠITI: Američka koalicija ubila dva Rusa u Siriji! (VIDEO)

Aktivista „Druge Rusije“ Kiril Ananjev poginuo je u Siriji tokom bombardovanja američke koalicije, saopštio je Sputnjiku koordinator organizacije Aleksandar Averin.

Ananjev se ranije borio kao dobrovoljac u Donbasu, nakon čega je otišao u Siriju.

– On zvanično nije bio vojnik – naveo je Averin.

Američka koalicija je saopštila u četvrtak da su provladine snage izvele „neisprovocirani“ napad na štab Sirijskih demokratskih snaga. U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi „odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv Islamske države“, izvela kontranapad. Tom prilikom je ubijeno najmanje sto sirijskih vojnika.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije u napadu je ranjeno 25 pripadnika samoodbrane.

Ruski vojni resor je saopštio da operacija sirijskih snaga samoodbrane nije bila dogovorena sa Rusijom.

U vazdušnim napadima međunarodne koalicije predvođene SAD u sirijskoj provinciji Deir Ezor 7. februara poginula su dva Rusa, saopštila je ruska paravojna grupa.

Vladimir Loginov je “poginuo u neravnopravnoj borbi na području Deir Ezora”, navodi se u saopštenju Unije baltičkih Kozaka sa sedištem u Kalinjingradu, ruskoj enklavi između Poljske i Litvanije sa pristupom Baltičkom moru.

Loginov (52) poreklom iz Kalinjingrada, “herojski je branio našu otadžbinu protiv divljih ludaka na tom području” kad je 7. februara ubijen, dodaje se u saopštenju.

Lider te unije Maksim Buga izjavio je da ne zna okolonosti smrti Loginova koji se u Siriji nalazi od 2017. kao dobrovoljac.

Drugi Rus, Kiril Ananjev, takođe je stradao 7. februara u “borbi na obali Eufrata”, saopštila je organizacija Druga Rusija, koja je prenela vest i fotografiju poginulog na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte.

Međunarodna koalicija predvođena SAD gađala je 7. februara Deir Ezor gde je pogonulo oko 100 pripadnika snaga lojalnih vlastima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Rusko Ministarstvo odbrane je posle tog napada sapštilo da nijedan ruski vojnik nije bio na tom području, ali su ruski mediji preneli da se u Siriji nalaze mnogi plaćenici.

Pročitajte još: BRITANSKI MEDIJI BRUJE: Lovac SU-57 izaziva užas, protiv njega nema obrane! (VIDEO)

,IRANCI ODBRUSILI IZRAELCIMA: Nećete nas isterati iz Sirije!

Hrvat dobacivao Vučiću na ulici i provocirao ga pitanjima, a onda se predsednik Srbije okrenuo i odgovorio mu (VIDEO)

MASAKR NAD KURDIMA: Tokom operacije “Maslinova grana” u Siriji ubijeno 1.369 “terorista” (VIDEO)

Izvor: Sputnjik, Agencije

Top