SENZACIONALNO OTKRIĆE: Osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića je poznati sendvičar! (FOTO)

U moru nadmetanja Informera, Srpskog Telegrafa, Alo i pratećeg hora srpskih medija koga će optužiti: da li strane tajne službe, albanske političare ili intergalaktičke koalicije, pojavila se još jedna teorija koju je izneo, kako se predstavlja, nezavisni novinar Stefan Cvetković.

Cvetković je na konferenciji u medija centru Udruženja novinara Srbije izneo optužbe da iza ubistva Olivera Ivanovića stoje kriminalni krugovi sa severa Kosova i Metohije. Podsećamo, deo opozicije u Srbiji, ali i Rada Trajković, nakon ubistva ukazivali su da je Ivanović bio u sukobu i na udaru određenih kriminalnih struktura sa severa Kosova i Metohije.

Ipak, dok su svi drugi insinuirali, Cvetković je rekao otvoreno da su Ivanovića ubile kriminalne strukture sa severa KiM. Sama konferencija počela je emitovanjem snimka jedne ranije priče Cvetkovića kada je on razotkrio nezakonite radnje u skladištenju opasnog otpada na teritoriji južnog Banata. Priča je prikazana kako bi Cvetković dokazao svoj kredibilitet. Međutim, postavlja se pitanje: da li Stefan Cvetković zaista ima kredibilitet?

Foto: Jutjub

Cvetković je otišao korak dalje, i na spornoj konferenciji za štampu, pokazao je fotografiju osobe za koju je rekao da je možda umešana u ubistvo Ivanovića tvrdeći da se ona 14 puta pojavljivala na mestu zločina pre nego je izvršen. Na slici se nalazio čovek sa brkovima i bradom u belom kačketu. Cvetković je objavio i fotografije još dva pripadnika tzv. Kosovske policijske službe sa uviđaja za koje je tvrdio da sarađuju sa kriminalnom grupom koja je izvršila likvidaciju Ivanovića.

Vest je odjeknula u medijima na albanskom jeziku na Kosovu i Metohiji, ali je u potpunosti ignorisana u Srbiji.

Međutim, prostom pretragom fotografije čoveka kog je Cvetković predstavio kao umešanog u atentat, utvrdili smo da je reč o Zahariju Zimermanu (Zachary Zimmerman) vlasniku kafea “Sey Hi cafe” iz Vankuvera u Kanadi. Slučajno ili ne, pomenuti lokal poznat je u Vankuveru po odličnim sendvičima. Sporna fotografija koju je Cverković prikazao u UNS-u nalazi se na sajtu: http://dirtroadtravels.com/story/sweet-boy-cream-puffs gde Zaharije, kao vodeći sendvičar u tom gradu, preporučuje drugi restoran iz Vankuvera.

Na istom sajtu, u člancima gde vlasnici drugih restorana daju preporuke za Zaharijeve sendviče nalaze se i druge njegove slike, na jednoj je sa istim kačketom i to sa natpisom DŽeri Magvajer. Na jednoj od slika, njemu je porasla brada itd.

http://www.vancourier.com/living/vancouver-s-small-space-restaurants-go-big-on-flavour-1.20955808

http://dirtroadtravels.com/story/say-hey-cafe

Na internetu postoji više njegovih slika, ali se ona koju je pokazao Cvetković može naći samo u jednom članku.

– Jedno lice je preko video-nadozora viđeno najmanje 14 puta, od 12. do 16. januara, kako je bilo u kretanju, uglavnom u prepodnevnim satima, oko mesta gde je izvršen zločin – rekao je Cvetković na konferenciji pokazujući sliku ugostitelja iz Vankuvera. Cvetković je rekao da lice sa slike nakon ubistva više nije viđano na tom mestu i zatražio od nadležnih organa da istraže šta je ovo lice radilo tih dan na teritoriji severne Mitrovice.

Ako odbacimo mogućnost da je ugostitelj iz Vankuvera međunarodni plaćeni ubica kome su sendiviči samo maska, ili da je zaista od 12. januara boravio u Kosovskoj Mitrovici jer je čuo da je u Srbiji velika potražnja za sendvičima, postavlja se pitanje: “Cvetkoviću, šta ti bi”?

Zanimljivo je da Cvetkovićeve tvrdnje i snimak konferencije nije preneo gotovo niko od beogradskih medija, dok je u medijima na albanskom vest odjeknula kao bomba. Fotografija Cvetkovića kako drži fotografiju vankuverskog ugostitelja objavljena je na svim vodećim šiptarskim portalima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji. Nakon toga on je pozvan od strane BIA da da izjavu što je učinio, a delove stenograma objavio je na sajtu čudnog dizajna “Belocrkvenske novosti”: http://bcnovosti.blogspot.rs/

Cvetković danas u 12 organizuje novu konferenciju u UNS na kojoj će navodno izneti nova saznanja u atentatu.

Možda bi pre trebao da odgovori kako je došao do slike, da li je sam smislio priču ili mu je neko podmetnuo, ili je neko platio da objavi to što je objavio?

Možda iza cele spletke stoji sam Zaharije koji je saznao koliko Srbi vole sendviče pa je na ovaj način želeo da izreklamira pojačane sendviče pred finiš kampanje za gradske izbore u Beogradu u nadi da će jedna srpska partija sa 800 000 članova napraviti veliku porudžbinu kod njega.

Da li su Albanci na ovaj način želeli da povežu kriminalne grupe sa severa Kosmeta sa ubistvom Ivanovića, da li su kriminalni krugovi o kojima Cvetković govori ovim boldrikoviskim optužbama koje bi lako bile srušene želeli da u potpunosti diskredituju one koji traže da se ispita eventualno njihovo učešće u ubistvu Ivanovića ili je Cvetković počeo da piše i fantastiku ostaje da se vidi…

Izvor: Oslobođenje

Top