NEZAPAĆENI MASAKR U SIRIJI: Američka avijacija ubila najmanje 100 Asadovih vojnika (VIDEO)

Oko 100 pripadnika sirijske vojske poginulo je prilikom napada avijacije američke koalicije za borbu protiv terorista, javila je televizija Ej-Bi-Si, pozivajući se na neimenovani izvor.

Američka koalicija je saopštila da su noćas provladine snage izvele „neisprovocirani“ napad na štab Sirijskih demokratskih snaga. U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi „odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv DAEŠ-a“, izvela kontranapad. Tom prilikom je ubijeno najmanje 100 sirijskih vojnika.

Kako je televiziji saopštio neimenovani američki činovnik, vazdušni udari i artiljerijska podrška su imali za cilj da odbiju napad. Prema njegovim rečima, napad na sedište Sirijskih demokratskih snaga istočno od Eufrata je bio dobro koordiniran, u njemu je učestvovala artiljerija, kao i tenkovi T-54 i T-72.

Činovnik je rekao i da je koalicija koristila posebnu telefonsku liniju za veze sa ruskom vojskom kako bi je obavestila o odbrambenom vazdušnom napadu u tom području.

Pročitajte još: DNO DNA: Uvrede u Jasenovačkoj knjizi utisaka, ustaški pozdravi, pretnje, psovke… (FOTO)

OVO SE NE VIĐA ČESTO – POGLEDAJTE ŠTA JE PREŽIVEO: Šok u DNR, Ukrajinci gađali civilni auto! (VIDEO)

ZAVRŠENA SEDNICA SB UN O KOSOVU: Svi ambasadori osudili ubistvo Olivera Ivanovića, SAD i Rusija iznele različite stavove o KiM

LINIJA FRONTA U DONBASU GORI: Sprema se nova klanica, Ukrajinci dovukli tešku artiljeriju! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

Top