PANIKA U BEOGRADU! Stefanović: U štek stanu u Beogradu uhapšen bivši američki marinac – imao pištolj sa …!

– Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim – rekao je Stefanović.

Pripadnici MUP rade svoj posao i nadamo se da će doći do rezultata, dodao je on.

Stefanović je rekao i da su slike na stranici “Droga Srbije” na kojima su deca sa marihuanom, kokainom, LSD tabletama u školi kao i ispred policijskih kola, predmet istrage MUP-a, ali i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, kako bi otkrili ko stoji iza ovog jezivog izazova.

Stefanović je izjavio da postoji sumnja da se na snimcima i fotografijama vide narkotici, a službe rade na identifikaciji administratora i maloletnika sa fotografija.

– Mi pre svega radimo na prevenciji, pa smo uveli predmete u 4. i 5. razred osnovnih škola kako bi i deca i roditelji razumeli opasnost narkotika i što više se informisali – rekao je on.

On dodaje da je vrlo važna uloga roditelja, škola i represivna uloga policije i drugih državnih organa.

– Ovo nije naivna stvar, ovo veoma ozbiljna stvar – rekao je Stefanović izrazivši istovremeno zadovoljstvo porastom poverenja građana u policiju.

Ministar je naglasio da je započeto umrežavanje svih osnovnih i srednjih škola u video nadzor i da je najveći deo njih pokriven video kamerama,, koje su povezane sa policijskim stanicama.

To, međutim, kazao je ministar nije dovoljno i dodao da decu moraju vaspitavati pre svega roditelji, a ostali su tu da pruže dodatnu edukaciju.

Ministar Stefanović je rekao da se u brojnim školama održavaju predavanja ne samo za učenike, već i savetovanja za roditelje.

Govoreći o represivnim merama, Stefanović je kazao da veliki broj i snažna aktivnost pripadnika MUP u i oko škola, rezultiralo je hapšenjem velikog broja narkodilera.

Ta aktivnost se, kaže, nastavlja i policija neće posustati.

Tome je dodao da se svakog dana povećava broj pripadnika policije, pogotovo u blizini škola, a u planu je i povećanje broj izvršilaca koji će raditi na suzbijanju narkotika.

Prema njegovim rečima, upotreba narkotika je značajno smanjena upravo zahvaljujući snažnim akcijama polcije u odnosu na “epidemiju” koja je, kako je rekao, pretila da ugrozi sve što je rađeno na tom polju.

Istakavši značaj “panik tastera” koji su postavljeni u blizini škola u Lazarevcu, Stefanović je istakao da MUP radi na razvoju tehnološkog sistema s ciljem suzbijanja širenja upotrebe narkotika.

“Ne mogu da govorim o ubistvu na Voždovcu”

Upitan za ubistvo koje se sinoć dogodilo u Zaplanjskoj ulici, ministar je rekao da ne može da govori o tome da ne bi remetio istragu tužilaštva i policije.

Očekuje da će se ljudi iz beogradske policije uskoro oglase sa rezultatima.

– Uvek je loša vest kada je neko ubijen. Ipak, policija je postigla dobar nivo uspeha u rasvetljavanju tih slučajeva. Mi smo uspeli da to smanjimo, smanjujemo svake godine. Prošle godine smo imali najmanji broj ubistava u proteklih 20 godina. Nadam se da ćemo biti još bolji – rekao je Stefanović.

Ministar je ponovio da je “sramotna” i “katastrofalna” izjava predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejmana Ugljanina da “srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije”.

Ta izjava, kazao je, vređa ne samo Srbe, već i Bošnjake, koji žive kao građani Srbije i sve gradjane drugih nacionalnosti.

– Ne znam šta su razlozi i zašto se sad daju takve izjave – rekao je Stefanović.

On je dodao da očekuje da će nadležni organi postupiti u skladu sa Ustavom.

Imao je samo jedan zadatak posle koga je trebalo da nestane: Uhapšen bivši marinac u Beogradu, čuvala ga dva Srbina!Bio pripadnik čuvenog “Tima6” koji je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena, a navodno je trebalo da učestvuje u atentatu!

Hapšenje Čabarkapa
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u štek-stanu u Beogradu uhapšen Korbet D, bivši marinac. Rekao je da je kod njega pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem i, na pitanje da li je on spremao atentat, istakao da ne sme da iznosi mnogo detalja. U pitanju je bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice i čuvenog “Tima 6” koji je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena.

– Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim – rekao je Stefanović.

Pripadnici MUP rade svoj posao i nadamo se da će doći do rezultata, dodao je on za TV Pink.

Priču o uhapšenom Amerikancu juče je objavio “Informer”, navodeći da je u pitanju bivši pripadnik najelitnije američke vojne jedinice “Mornaričke foke” i da je punih 12 godina bio član čuvenog “Tima 6”, koji okuplja samo najobučenije i najsurovije profesionalce. Službovao je, kako navode, u Siriji i Iraku, ali i u kriznim regionima Afrike i Južne Amerike.

Naime, “Tim 6” je učestvovao u likvidaciji Osame Bin Ladena u Pakistanu.

List tvrdi da on danas radi u izraelskoj kompaniji koja se bavi obezbeđenjem, kao i da nadležni u policiji i tužilaštvu sumnjaju da je on u Srbiji planirao da obavi neko krupno ubistvo.

O opasnim namerama uhapšenog Amerikanca tokom dosadašnje istrage prikupljeno je više dokaza.

Njega su, kako se dodaje, u Beogradu skrivala dvojica Srba koji su mu na crnom tržištu nabavili oružje, a u međusobnoj komunikaciji su govorili da je Korbet D. u glavni grad došao da obavi posao i da odmah nestane.

Srpska policija i bezbednosne službe do saznanja o Korbetu D. došle su preko svojih informatora iz podzemlja. Vlasti su dobile dojavu da su dvojica prestupnika kupili “čist pištolj” i da su pričali kako u “štek stanu” kriju Amerikanca koji treba da obavi neki veliki posao.

Odmah po dobijanju informacija pokrenuta je istraga i utvrđeno je da ta dvojica zaista međusobno komuniciraju o Amerikancu.

– Upali smo u stan i zaista tamo pronašli Korbeta D. Našli smo i pištolj CZ-99 sa izbrušenim brojevima, a na pištolju su bili njegovi DNK tragovi. Amerikanac i njegova dva pomagača Srbina su odmah uhapšeni – prenosi izvor iz vrha bezbednosnih službi,a objavljuje taj list.

Pročitajte još: NEVIĐENA ŠAMARČINA IZ EU! Junker o ulasku Srbije i Crne Gore u EU: Pogrešno ste shvatili

TERORISTIČKI NAPADI 1992 U SRBIJI: Hrvati granatirali Šid i Apatin, upali u Srbiju sa 3750 kg eksploziva i pokušali da dignu most u vazduh! (VIDEO)

I AMERIKANCI PRIZNALI – ZA 2 MILIMETRA VIŠI OD HOLANĐANA: Hercegovci zvanično najvišlji na svetu!

Izvor: Agencije

Top