I AMERIKANCI PRIZNALI – ZA 2 MILIMETRA VIŠI OD HOLANĐANA: Hercegovci zvanično najvišlji na svetu!

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja koje je proveo Američki odbor za nauku i zdravlje, Hercegovci su najviši ljudi na svetu, potvrdjuje i ovo istraživanje

 

Prosečna visina Hercegovca je 184 centimetra, te su za 2 milimetra odmakli Holanđanima.

Ti podaci ne trebaju čuditi ako uzmemo u obzir da su Hercegovci već pri rođenju teži i duži od dece u Evropskoj uniji.

Naime, istraživanje provedeno u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokazalo je kako su deca rođena u toj bolnici nešto duža i teža od evropskog proseka i dece rođene u velikim hrvatskim gradovima poput Zagreba, Rijeke…

Istraživanje pod nazivom “Porodne mase i duljine zdrave novorođenčadi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar” je rađeno za potrebe diplomskog rada dr. Darije Erić Pehar, a u njemu su učestvovali i lekari Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Tatjana Barišić, Vajdana Tomić, Vjekoslav Mandić, Dragan Soldo i Ana Bošković, piše portal grude-online.

Cilj istraživanja bio je analizirati standardne vrednosti porodnih masa i dužinu novorođenčadi u bolnici u Mostaru.

Pročitajte još: FRAKCIJA AL KAIDE BRUTALNIJA OD ID: Evo ko su Tahrir al Šam, ubice ruskog pilota! (VIDEO)

SKANDAL U NOVOM SADU: Navijač gurnuo hrvatskog sudiju u bazen, on mu oprostio! – ”Dobro je da me nije motkom opalio po glavi!” (FOTO)

PENTAGON U PANICI – KINEZI OVLADALI TEHNOLOGIJOM: Procurile fotografije novog kineskog oružja sledeće generacije! (FOTO)

PENTAGON U PANICI – KINEZI OVLADALI TEHNOLOGIJOM: Procurile fotografije novog kineskog oružja sledeće generacije! (FOTO)

Izvor: BBN, Grudeonline.info

Top