(UZNEMIRAVAJUĆE) Hrvatska u šoku: Devojčice se krvnički mlate, 150 učenika gleda i navija! (VIDEO)

 Video-snimak na kojem se dve devojčice brutalno tuku, dok oko 150 okupljenih učenika posmatra i navija, šokirao je hrvatsku javnost, preneo je hrvatski portal „Net“. Video snimak je u međuvermenu skinut s Jutjuba.

 

Ovakvih snimaka je sve više u poslednje vreme, a za ovaj na kojem se tuku dve devojčice, hrvatski mediji navode da je najverovatnije reč o dogovorenoj tuči, prenosi ”Sputnjik”.

Pozivajući se na saznanja iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave, navodi se da je policija poslednjih dana primila nekoliko dojava o dogovorenim tučama, ali po izlasku na teren pripadnici policije nijednom nisu zatekli decu na delu niti je ijedan učenik zatražio lekarsku pomoć.

Sve se dogodilo u neposrednoj blizini sedišta splitske Policijske uprave. Policija je juče, kako saznaje Index, dobila dve dojave da se sprema masovna tuča, uključujući i lokaciju u Ličkoj ulici. Patrola, međutim, nije zatekla nikakav nered, nije se niko tukao, niti je zatražio pomoć lekara, objasnili su u policiji, prenosi ”Index”.

Dojava o tuči u Ličkoj stigla je oko 13.30 sati, a svega pola sata kasnije policija je primila dojavu da se masovna tuča sprema i u parku Emanuela Vidovića, udaljenom nekih pet minuta šetnje od Ličke. Ni tamo, međutim, u vreme njihovog dolaska nije bilo nikakvih spornih situacija, piše Index. Na ekskluzivnima snimcima portala Index.hr se vidi kako se devojke prvo svađaju, a onda jedna napada drugu.

Njihovi drugari su samo gledali kako se tuku, a tek kad je napadačica odustala, prišli su da pomognu onoj koja leži i drži se za glavu.

Policija se od jutros uključila u ovu priču. Imaju informacije o tome iz koje su škole učenice koje su se potukle pa će pokušati da rasvetle događaj.

– Ovakve tuče se organiziraju u parku Emanuela Vidovića, dolaze i stariji s foto aparatima… Počelo je pre nekih godinu dana. Pre to nisam viđala. Znaju se okupiti u Parku Emanuela Vidovića kraj nekoliko splitskih srednjih škola. I ja sam jedan put zvala policiju. Radi se o dogovorenim obračunima, a posebno zabrinjava što na te mečeve dolaze i stariji ljudi s fotografskim aparatima te snimaju decu kako se tuku – rekla je radnica jedne splitske škole.

Pročitajte još: KNJIGA KOJA JE RAZBILA MIT O ”DEJTONU2”: Milošević pocrveneo od besa i gađao me… BIVŠI DIPLOMATA PROGOVORIO!

FUNKCIONERA CRNOGORSKOG SD-A: “Pređi kod nas i zaposlićemo ti ženu” (AUDIO)

SKANDAL U ZAGREBU – VUČIĆ ODBRUSIO HRVATIMA: ”Isto kao kad bi Nijemci negodovali zbog obilježavanja Dana Holokausta”

Izvor:  Sputnjik, Indeks

Top