DIREKTOR CIA OBJASNIO ZAŠTO SU NAS RASTURILI JUGOSLAVIJU! Majk Pompeo tvrdi: Jugoslavija je za SAD bila kao Vikiliks

 

Barem tako tvrdi novi direktor CIA Majk Pompeo, koga je na pomenutu funckiju postavio Donald Tramp. On je nedavno gostovao na Američkom preduzetničkom univerzitetu kada je bez problema izjavio sledeće:

– Nekada su zemlje poput Jugoslavije i drugih nacionalističkih zemalja predstavljale pretnju po nacionalnu bezbednost SAD. U današnje vreme pretnja dolazi od grupa kao što su Vikiliks, Al Kaida i drugih organizacija – naveo je Pompeo.

“U vašim knjigama iz istorije ćete čitati koje nacionalne države su bile pretnje za Ameriku, čitaćete šta je Amerika radila protiv pretnji koje su stizale iz Jugoslavije i drugih nacionalnih država. Danas su pretnje različite, da li to bile grupe poput Hezbolaha i Al-Kaide ili sistemi koji prete našim informacionim sistemima poput Vikiliksa“, naveo je Pompeo.

On je dodao da te “grupe i organizacije“ nemaju zastave u Ujedinjenim nacijama, ali i da predstavljaju stvarnu pretnju za SAD.

Pompeo je prvi visoki zvaničnik SAD koji je izjavio da je “Jugoslavija predstavljala opasnost po nacionalnu bezbednost SAD”, pa tako sada više i ne čude potezi Vašingtona kada je bio u pitanu građanski rat na Balkanu i rasturanje Jugoslavije.

Novi direktor CIA je u ovom trenutku, ipak kao glavne pretnje po bezbednost građana SAD naveo nuklearni program Severne Koreje i “sovjetski san Vladimira Putina”.

Pročitajte još: RUSIJA VASKRSLA KAO FENIKS! Soroš priznao poraz u borbi protiv Rusije! ”PROPUSTILI SMO PRILIKU DA IH UNIŠTIMO”

PREDSTAVLJENA NOVA GENERACIJA RUSKOG SUPER OKLOPA: Otporan na šrapnele i rakete, specijalno napravljen za Siriju ! (VIDEO)

NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE: Pokušao da zagrize bateriju od Ajfona pa zamalo ostao bez lica u eksploziji! (VIDEO)

PREOKRET U TURSKOJ! Erdogan otkriva: Nećemo se ograničiti operacijom u Afrinu…!
Izvor: Alo

Top