ALBANCI IMAJU SVOJ PREDLOG – ”PROBNI BALON IZ SAD” Pokret “Ilirida” ponudio novo ime za Makedoniju i novo društveno uređenje!

 

“Ovakvim preimenovanjem nestaće unutrašnje polarizacije i konačno će početi željeni ekonomski rast u celoj zemlji sa normalnim životnim standardom za dostojan život”, navodi se u saopštenju albanskog političkog pokreta “Ilirida”.

Skoplje

                                                                                Skoplje

U tom pokretu, kako prenose skopski mediji, veruju da bi svi građani Makedonije podržali ovaj prijedlog i traže od relevantnih međunarodnih faktora, koji imaju mandat UN, da reše spor u vezi sa nazivom, te da se, kako navode, “jednom zauvek stabilizije Balkan od hegemonističkih aspiracija”.

Pokret Albanaca u Makedoniji “Ilirida”, koji je formiran 2004. godine i ranije se zalagao za proglašavanje federalne republike Makedonije, uspostavljanje dvodomnog parlamenta i rotirajuće predsedničko mesto u federaciji, pri čemu bi se na svake dve godine menjali predstavnici albanske i makedonske nacije.

Pročitajte još: SKANDAL U BEOGRADU – RADOVAN PROGOVORIO! Karadžić otkrio istinu ko je uzeo 5.000.000$ za njegovu glavu!

PUTIN IZDAO NAREĐENJE – NEŠTO SE SPREMA: Najmoderniji raketni sistem HITNO prebačen u Siriju – CRVENI ALARM U PENTAGONU! (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆE) MASOVNA TUČA – MIGRANTI SE BOLI NOŽEVIMA: Tri osobe u zbrinute u Prihvatnom centru! (FOTO)

NEOČEKIVANI PREOKRET U RUSIJI! Lavrov: “BiH ne bi izdržala Dejton 2” – RUSIJA PROTIV STVARANJA NEZAVISNE RS?

Izvor: Srna

Top