VAŠINGTON RASKRINKAN – EKSPERTI UPOZORAVAJU: SAD pokušale da prevare svet, Amerikanci poslali specijalni tajni satelit u zemljinu orbitu!

Zuma nije špijunski satelit, a verovatno ne nosi ni kosmičko oružje. Jer, malo ko sumnja da je već izneti u kosmos Boeing X-37B udarni lovac. A praviti još jedan, bilo bi preskupo čak i za SAD

Piše: Aleksandar SITNjIKOV

Holandski ekspert Marko Langbruk pretpostavlja da je Zuma supertajni radarski satelit koji je u stanju da obuhvati celu površinu Zemlje, osim Arktika i Antarktika.

Sjedinjene Države već rade na svom novom sistemu globalnog pozicioniranja koji neće biti povezan sa GPS. Zuma je verovatno „prva lasta“ tog novog američkog vojnog navigacionog sistema koji će zameniti GPS u slučaju izbijanja velikog rata.

Ovo bi moglo da znači i da je Northrop Grumman razradio tehnologiju koja satelite može činiti nevidljivim sve dok ne emituju radio-signale

VOJNI ekspert Kolin Klark zamolio je holandskog naučnika Marka Langbruka, koji se u SAD smatra profesionalnim posmatračem satelita, da prokomentariše informacije da tajni američki satelit Zuma možda ipak nije izgubljen kao što je prvobitno bilo objavljeno.

Raketa Falcon 9 tartovala je 8. januara sa Rta Kanaveral. Obavila je svoj deo posla, ali se tvrdilo da Zuma navodnio nije uspeo da se odvoji od njenog drugog stepena i da je „izgubljen“.

Reč je o misiji „1390“ vodeće američke vojno-tehničke korporacije Northrop Grumman, čiji je naručilac „jedna agencija Vlade SAD“.

Langbruk je prvo demantovao „informacije“ da je Falcon 9 imao neuspešan let.

Potom je objavio snimak slučajnog svedoka završne faze leta te rakete, nekog Piter Horstinka, pilota transportnog aviona Boeing 747−400 koji je leteo iznad Sudana, severno od njegovog glavnog grada Kartuma i snimio „uzbudljivu plavu spiralu“ koja se poklopila sa letom rakete koja je nosila preskupi satelit Zuma (koštao je nekoliko milijardi dolara).

Langbruk to uzima za dokaz da je Falcon 9 – pre povratka u Zemljinu atmosferu – ispustio deo goriva, a to opet svedoči da je njegov gornji stepen dostigao planiranu orbitu.

Značajno je i to što je Gvin Šotvel, predsednik kompanije SpaceX, izjavio da je raketa Falcon 9 „sve odradila kako treba“, a da je sve drugo „čista laž“.

Kome je i zbog čega bilo potrebno da „prodaje priču“ da je Zuma izgubljen?

„Nekoliko izvora, sa kojima sam kontaktirao, predočili su mi da bi ćutanje o tom satelitu bilo odlična fasada za program koji se preko njega realizuje. Meni je to, doduže, zazvučalo lukavije nego što sam očekivao“ – napisao je Kolin Klark.

Za satelit Zuma se zna tek od 13. oktobra 2017-te kada je korporacija SpaceX podnela dokumente potrebne za njegovo lansiranje.

FSB PREDVIDEO NAPAD I UPOZORIO SRBIJU: ”Srbiji preti serija atentata, američki i britanski agenti spremaju haos”

Zna se, takođe, da je Northrop Grumman sa SpaceX zaključio čudan ugovor još 2015-te o lansiranju aparata potpuno nepoznatog tipa. Čak i bez predviđenog krajnjeg datuma za lansiranje.

Uoči samog lansiranja, postalo je jasno da će taj tajni satelit leteli potpuno istom orbitom kao i bespilotni Boeing X-37B koji se našao u kosmosu prošle godine: na visini od 136 kilometara.

To je odmah navelo na pretpostavke da su ta dva projekta međusobno povezana.

Podozrenja izaziva i činjenica da se američka Nacionalna uprava za vojno-kosmičku špijunažu odrekla prava vlasništva nad satelitom Zuma.

Nešto se dogodilo i sa „tajanstvenim satelitima“ PAN i CLIO čija misija je izazvala jaka podozrenja među ekspertima 2009-te i 2014-te.

Dokumenti koje je otkrio Edvard Snouden svedoče da su PAN i CLIO bili deo programa NEMESIS čiji tvorci su američka elektronska špijunaža i CIA.

PAN i CLIO bili su u to vreme najmoderniji američki špijunski sateliti. Njihova vrednost je procenjivana na „stotine miliona dolara“, a sada se govorka da je Zuma koštao više milijardi dolara.

BITKOIN JE PODVALA CIA I MI6! Kasperski tvrdi: ”Bitkoin je ‘Dolar 2’, napravljen je da bi tajne službe…”! (FOTO)

Ovo bi navodilo na zaključak da Zuma nije špijunski satelit, a verovatno ne nosi ni kosmičko oružje. Jer, malo ko sumnja da je Boeing X-37B udarni kosmički lovac. A praviti još jedan, bilo bi preskupo čak i za SAD.

Šta je onda iznela u kosmos raketa Falcon 9?

Marko Langbruk pretpostavlja da je Zuma supertajni radarski satelit koji je u stanju da obuhvati celu površinu Zemlje, osim Arktika i Antarktide.

Sjedinjene Države rade na svom novom sistemu globalnog pozicioniranja koji neće biti povezan sa GPS.

Zuma je verovatno „prva lasta“ novog američkog vojnog navigacionog sistema koji će zameniti GPS u slučaju izbijanja velikog rata.

Ovo bi moglo da znači i da je Northrop Grumman razradio tehnologiju koja satelite može činiti nevidljivim sve dok ne emituju radio-signale.

Klark je iz svega izveo zaključak: „Langbruk je da dobrom putu. Ako je on u pravu, onda je bilo u interesu Amerikanaca dovedu u zabludu ceo svet, a naročito zemlje koje oni smatraju po sebe opasnim. Neki američki analitičari, pa čak i vojni zvaničnici, više puta su upozoravali da je sadašnja armija SAD borbeno defektna jer je GPS-armija“.

Pročitajte još: HARADINAJ ODBRUSIO AMBASADORU SAD: Bivši pripadnici OVK upozoravaju Delavija da “vodi računa šta govori”

ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Gradska uprava bi da naplati korištenje riječi “Sarajevo” na Facebooku!

DOŽIVEO PAKAO U SRPSKOM ZATVORU: Huligan iz Splita ide kod psihijatra zbog cimera iz ćelije – monstruma iz Rakovice! (FOTO)

PROCURELA INFORMACIJA – PUBKLA BRUKA: Rusija zabranila uvoz jabuka iz BiH, prodavali Rusima poljske jabuke ”iz Republike Srpske” !?

Izvor: Fakti.org

Top