SPALILI TRI CRKVE PA NAPALI PAPU: Poglavara katoličke crkve gađali u Čileu predmetima! (VIDEO)

Na svu sreću, u pitanju je bio neki mekani objekat, verovatno deo odeće ili peškir.

 Papa Franja je pogođen u lice, pokazuju objavljeni snimci, ali nije dozvolio da ga to poremeti. Nastavio je da maše sa osmehom na licu.

Pre javne mise, papa se sastao sa predsednicom Čilea Mišel Bašeleom, nakon čega se obratio poslanicima, sudijama i drugim zvaničnicima u palati La Moneđa, gde je rekao da ga je sramota što su čileanski sveštenici u prošlosti zlostavljali decu, prenosi AP.

– Ispravno je tražiti oprost i učiniti šta je moguće da se podrže žrtve – rekao je papa.

Kako navodi agencija, papa Franja nije pomenuo Fernanda Karadimu, čileanskog sveštenika pedofila kojem je Vatikan izrekao doživotnu kaznu “pokajanja i molitve” zbog zlostavljanja dece.

Papu ima lošu reputaciju u Čileu. Uoči njegovog dolaska u toku noći spaljene su tri katoličke crkve, a povređenih nije bilo.

– Ljudi napuštaju crkvu, jer tamo ne pronalaze zaštitni prostor – rekao je portparol grupe crkvenih članova, Huan Karlos Klaret.

Pročitajte još: PANIKA U MIČIGENU: Meteor eksplodirao i izazvao zemljotres (VIDEO)

SKANDAL U SARAJEVU – MINISTAR U ŠOKU: Kolida se nije ni pojavila, delegacija je čekala satima – evo šta je rekao šef diplomatije BIH!

DODIK SE RAZOČARAO U TRAMPA: ”Nisam protiv dejtonske BiH, ali jesam protiv ove koja je nikakva” – EVO ŠTA JE REKAO O AMERIČKOM PREDSEDNIKU!

VUČIĆ UŽIVO: Ubistvo Ivanovića je teroristički napad, zahtijevamo da Srbija učestvuje u istrazi na Kosovu

Izvor: Tanjug

Top