SLUČAJNOST? STEJT DEPARTMENT ZNAO SVE UNAPRED: Američka ambasada u Prištini upozorila građane da se sprema haos na Kosovu i Metohiji!

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma samo dva dana pre likvidacije Olivera Ivanovića

Oni su prema navodima medija upozorili građane SAD da se na Kosovu i Metohiji spremaju nemiri.

– Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo – stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

Kako dalje piše, “teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine”.

U saopštenju Stejt departmenta stoji i da se “politički motivisano nasilje javlja širom Kosova”.

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, “građanskih nemira”.

– Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu – navodi Stejt department.

Kako se dalje dodaje, “iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata”.

U saopštenju se ne precizira na koje se to “nedavne nemire” misli.

Stejt department i ranije je izdavao slična upozorenja svojim građanima, a poslednji put “bezbednosna poruka” izdata je u decembru zbog mogućih demontracija u Prištini zbog povećanja cene električne energije, podsećaju prištinski mediji.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović podlegao je povredama, nakon što je jutros upucan u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je imao više prostrelnih rana u gornjem delu tela, a lekari su pokušali reanimaciju, koja nije uspela.

– Obistinile su se naše najgore slutnje, lekari su objavili u 9.30 da je Oliver Ivanović preminuo. Pokušali su reanimaciju, ništa nije uspelo. On ima više prostrelnih rana u gornjem delu tela i nažalost sa time nije mogao da se izbori – rekao je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić .

Mediji prenose da su deo grada u kojem se napad dogodio blokirale jake policijske snage.

Pročitajte još: VUČIĆ UŽIVO: Ubistvo Ivanovića je teroristički napad, zahtijevamo da Srbija učestvuje u istrazi na Kosovu

IZVRŠEN ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA – PREKINUTI PREGOVORI U BRISELU : Ubijen sa pet metaka iz zasede, preminuo na licu mesta – POČELA HITNA SEDNICA U BEOGRADU (VIDEO)

FEDERALNI ZASTUPNIK ODBRUSIO HRVATIMA!”Ako bude isključen iz vlasti, HDZ BiH sprema državni udar!” SKANDAL U SARAJEVU!

PANIKA U VATIKANU – PAPA APELUJE: ”Plašim se nuklearnog rata, na granici smo! Zato treba ….–

Izvor: BBN, Agencije, Republika

Top