U Turskoj uhapšen osumnjičeni za ubistvo ruskog ambasadora

Osumnjičeni za učešće u ubistvu ruskog ambasadora Andreja Karlova uhapšen je u Turskoj, prenose lokalni mediji.

Prema pisanju lista „Dejli sabah“ turske obaveštajne službe uhapsile su osumnjičenog sa inicijalima V.K.A, koji je bio poznat policiji zbog pripadnosti terorističkoj grupi FETO.

Cveće postavljeno ispred portreta ubijenog ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije u Moskvi
© REUTERS/ MAXIM SHEMETOV

Tokom istrage utvrđeno je da je pritvorenik koristio program za mobilne uređaje ByLockza pregovore sa članovima terorističke organizacije.

Policija nije otkrila detalje učešća uhapšenog u ubistvu ruskog ambasadora.

Karlov je ubijen u decembru 2016. hicem u leđa na otvaranju izložbe u Ankari. Diplomata je posmrtno odlikovan ordenom Heroja Rusije.

Ranije je objavljeno da je u Ankari uhapšen Mustafa Timur Ozkan, organizator izložbe fotografija na kojoj je ubijen ruski ambasador Andrej Karlov.

Pročitajte još: NEVEROVATNO OTKRIĆE — PRETEČA CIONIZAM U SARAJEVU! Zeničanin koji koji pronalazi, KUPUJE i VRAČA izgubljene dagocenosti SVIMA tvrdi – ”IZ BOSNE ODNESENI KAMIONI RELIKVIJA”! (FOTO)

Drama u Istočnom Sarajevu: Pretio da će baciti bombu na mesaru

KOLINDA OSTALA PRAZNIH RUKU – PUKLA BRUKA U TURSKOJ: Erdogan nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom: “Turska se neće mešati u unutrašnja pitanja BiH” (FOTO)

Izvor: Sputnjik

Top