SKANDALOZNA IZJAVA: Hrvatska ministarka šokirala javnost nakon povlačenja optužbi protiv političara za nasilje u porodici (VIDEO)

 Naime, nakon današnje sednice vlade novinari su pitali ministre da li im je čudno povlačenje optužbi koje je danas na Opštinskom sudu u Požegi zatražila Mara Tomašević.

I dok je hrvatski ministar zdravlja Milan Kujundžić tvrdio da ne zna ništa o povlačenju optužbi, ali da je to u najmanju ruku čudno, njegova koleginica Nada Murganić kazala je da nije na njoj da procenjuje da li jeto čudno, ali da su “trebali to da reše i ranije unutar svojih porodičnih odnosa”.

– To vam je tako u braku. U tim bračnim, ličnim i porodičnim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena verojatno ima svoje razloge. To je porodica, zaista u to ne bih ulazila – rekla je Murganić novinarima nakon sednice vlade.

Upitana da li je čudno što je Mara Tomašević odlučila da povuče optužnicu i da li je bilo pritisaka, odgovorila je da ne može ona da procenjuje da li je to čudno ili ne.

– Meni je žao da bilo koja porodica dođe u ovakvu situaciju da se u javnom prostoru o tome raspravlja. Trebali su to rešiti i ranije unutar svojih porodičnih ili bračnih odnosa – dodala je.

Na pitanje kako će oni koji nisu javne osobe dobiti zaštitu, ako je Mara Tomašević odlučila da povuče optužnicu, Murganić je poručila da je zakon jasan i “država ima svoje instrumente da zaštiti onoga koji treba zaštitu”.

Iako je Mara Tomašević na sudu zatražila povlačenje svih optužbi, slučaj protiv njenog muža ide dalje jer je porodično nasilje, za koje je nedavno i službeno optužen, kazneno delo koje se goni po službenoj dužnosti, što znači da za progon porodičnih nasilnika nije potrebna nikakva privatna tužba.

Mara Tomašević tereti nasilnog supruga župana Alojza Tomaševića, bivšeg člana HDZ-a, za nasilje u porodici.

Pročitajte još:PREDSEDNIK JUŽNE OSETIJE: ”Mi smo Republika Srpska na Kavkazu”(VIDEO)

ALBANCI SLAVE – PREDSEDNIK SE POBUNIO: Predlog zakona o usvajanju albanskog jezika kao ZVANIČNOG – Makedonci besni!

NJEGOŠ PAO ZBOG ŠAJKAČE U BIH! Policajac U DONJEM VAKUFU suspendovan zbog ČETNIČKIH SIMBOLA! (FOTO)

NEZAPAMĆENI DIPLOMATSKI NOKAUT – SAD DOBILE ULTIMATUM! Erdogano poručio Amerima: AKO MI NE ISPORUČITE GULENA, dok sam ja u kabinetu nećete dobiti … (vi

Izvor: Index

Top