ALBANCI SLAVE – PREDSEDNIK SE POBUNIO: Predlog zakona o usvajanju albanskog jezika kao ZVANIČNOG – Makedonci besni!

Upotreba albanskog jezika u institucijama i organima države na čitavoj teritoriji Makedonije je proširena novim Zakonom o upotrebi jezika, koji je izglasan u Sobranju.

Za taj zakon je glasalo 69 od 120 poslanika, a nisu prisustvovali poslanici najveće opozicione partije VMRO DPMNE, koja smatra da taj zakon diskriminiše makedonski jezik.

Protiv tog zakona izjasnio se i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, smatrajući da se njime krši Ustav i ugrožava “unitarnost Makedonije”.

Ali Ivanov sada treba da ga potpiše, a ako to ne učini, vladajuća koalicija je najavila ponovljanje glasanja, posle kojeg zakon automatski stupa na snagu.

Vladajuća koalicija SDSM-DUI smatra da je Zakon o jezicima deo evroatlantske integracije Makedonije i da ne narušava ni Ustav, ni “unitarni karakter” države.

Makedonski premijer Zoran Zaev je više puta ponovio da će se tim zakonom unaprediti zadovoljavanje praktičnih potreba građana.

Pročitajte još: NJEGOŠ PAO ZBOG ŠAJKAČE U BIH! Policajac U DONJEM VAKUFU suspendovan zbog ČETNIČKIH SIMBOLA! (FOTO)

NEZAPAMĆENI DIPLOMATSKI NOKAUT – SAD DOBILE ULTIMATUM! Erdogano poručio Amerima: AKO MI NE ISPORUČITE GULENA, dok sam ja u kabinetu nećete dobiti … (vi

OPRA U ŠOKU PRED KAMERAMA – KATASTROFA U KALIFORNIJI! Bujica nosi sve pred sobom u elitnom delu grada, broj nestalih raste – 17 MRTVIH! (VIDEO)

NEVEROVATNO OTKRIĆE — PRETEČA CIONIZMA U SARAJEVU! Zeničanin koji koji pronalazi, KUPUJE i VRAČA izgubljene dagocenosti SVIMA tvrdi – ”IZ BOSNE ODNESENI KAMIONI BLAGA”! (FOTO)

Izvor: Agencije

Top