PREDSEDNIK RS ZAHVALIO PUTINU! Dodik: ”Da je Rusija devedesetih imala današnju snagu, Srpska bi …”

 Zahvalni smo Rusiji za ono što je uradila za Republiku Srpsku, kaže za Sputnjik Milorad Dodik. Ističe da bi položaj Srpske bio verovatno drugačiji i bolji da je Rusija devedesetih godina imala snagu kakvu ima danas.

 

Dodik u izjavi na prijemu priređenom u Vladi RS povodom Dana Republike ističe da je taj praznik obeležen dostojanstveno, manifestacijama na kojima se okupio veliki broj ljudi privrženih ideji Republike Srpske, koja za njene građane znači slobodu.

Predsednik RS Milorad Dodik govori na svečanoj akademiji povodom proslave Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Na pitanje šta za Srpsku znači Rusija, Dodik ističe zahvalnost za sve što je učinila za Srpsku kroz niz zajedničkih privrednih projekata, ali i politički vezano za Savet bezbednosti UN i Veće za implementaciju mira.

„U svemu tome Rusija je bila principijelna i omogućila da se dosledno poštuje međunarodni Dejtonski sporazum. I zato smo zahvalni što nam je to dalo okvir da možemo da iskažemo svoje stavove“, kaže Dodik.

On posebno podseća na ulogu pokojnog ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina, koji je, kako kaže, uvek sa velikom pažnjom iznosio stavove o onome šta misli RS tako nije bilo hendikepa u tome da se „čuje samo s jedne strane, od visokog predstavnika, koji je uvek negativno govorio i lagao o RS“. To je bilo od nemerljivog značaja, ocenjuje predsednik Srpske.

Dodik je podsetio i da je i u govoru na svečanoj akademiji posebno istakao ulogu Rusije, koja je u trenucima kada je Britanija predlagala rezoluciju koja je trebalo da sav srpski narod proglasi genocidnim za sva vremena, uložila veto.

Pročitajte još: KOLINDA OSTALA PRAZNIH RUKU – PUKLA BRUKA U TURSKOJ: Erdogan nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom: “Turska se neće mešati u unutrašnja pitanja BiH” (FOTO)

Vašington menja plan: Hojt Ji novi ambasador SAD u Sarajevu?

HISTERIJA U SAD – MASAŠUSEC KAO ”DAN POSLE SUTRA” Amerikanci u panici, ovo se ne viđa često – „Putinovo oružje“ ledi kola u Americi! (VIDEO)

MITROPOLIT ODBRUSIO VUČIĆU! Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera, kakav bre dijalog? – ŠIPTARI SU SILOVALI MONAHINJE!

Izvor: Tanjug

Top