KOLINDA OSTALA PRAZNIH RUKU – PUKLA BRUKA U TURSKOJ: Erdogan nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom: “Turska se neće mešati u unutrašnja pitanja BiH” (FOTO)

– Naravno BiH ima trojni mehanizam, naši ministri se sastaju, mi kao lideri se sastajemo. Mi ćemo videti kako možemo doprineti rešavanju situacije. Ja mislim da mi kao lideri ne treba da se izjašnjavamo. Ne trebamo iznositi svoje mišljenje, to je unutrašnje pitanje BiH –  poručio je predsednik Turske osvrćući se na pitanje promene Ustava BiH i položaja Hrvata, prenosi N1.

 Zobacz obraz na Twitterze

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, nakon sastanka, izjavila je da se Hrvatska i Turska zalažu za unapređenje društvenih procesa u BiH, te da će u narednom periodu ući u proces koji će biti koristan za dve države, tako i za region.

 

Zobacz obraz na Twitterze– Želimo videti Bosnu i Hercegovinu kako se razvija- Želim da naglasim važnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i potrebu da se nastavi s ustavnom reformom, što će osigurati budućnost sva tri naroda i budućnost BiH, koja će biti prosperitetna i koja će imati mogućnost nastavka pregovora s EU što je pre moguće. Mi se veselimo tome što ćemo susedima pružiti svu pomoć na tom putu – istakla je Kitarović.

Predsednik Turske Redžeo Tajip Erdogan izjavio je večeras i da će trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Turske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti održan tokom februara, a nakon tog sastanka uslediće i samit lidera tri zemlje.

Pročitajte još: GRČKI MEDIJI BRUJE – PAO DOGOVOR SA GRCIMA? Makedonci izabrali NOVO IME za državu!

BAKIR ODBRUSIO PREDSEDNICI HR: Kolinda otišla u Ankaru po pomoć, Hrvati očajnički pokušavaju da preko Erdogana …

PREDSEDNIK RS ZAHVALIO PUTINU! Dodik: ”Da je Rusija devedesetih imala današnju snagu, Srpska bi …”

”KASNO STE SE SETILI” Dodik upozorava Hrvatsku: BiH se može očuvati samo dogovorom tri naroda!!

Izvor: N1 , Anadolija

Top