BAKIR ODBRUSIO PREDSEDNICI HR: Kolinda otišla u Ankaru po pomoć, Hrvati očajnički pokušavaju da preko Erdogana …

 Republika Turska se nikada nije miješala u unutrašnje odnose u BiH.

Naprotiv, potpuno se korektno odnosila prema našoj državi, snažno podržavajući njene jasne i ranije definirane prioritete koji se odnose na članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, reformske procese i ekonomski napredak, izjavio je danas član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će danas u jednodnevnoj posjeti Ankari, gdje će se sastati sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Sudeći prema najavama hrvatskih medija, jedna od glavnih tema sastanka bit će Izborni zakon Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Pročitajte još: ”KASNO STE SE SETILI” Dodik upozorava Hrvatsku: BiH se može očuvati samo dogovorom tri naroda!!

MITROPOLIT ODBRUSIO VUČIĆU! Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera, kakav bre dijalog? – ŠIPTARI SU SILOVALI MONAHINJE!

HISTERIJA U SAD – MASAŠUSEC KAO ”DAN POSLE SUTRA” Amerikanci u panici, ovo se ne viđa često – „Putinovo oružje“ ledi kola u Americi! (VIDEO)

Vašington menja plan: Hojt Ji novi ambasador SAD u Sarajevu?

Izvor: Vijesti.ba

 

00:00

00:00

Izetbegović naglašava da Turska vodi smirujuću i stabilizirajuću politiku u cijelom regionu.

– Ako su tačni medijski napisi da je jedan od razloga odlaska predsjednice Hrvatske u posjetu Turskoj razgovor o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH i intervencija predsjednika Erdogana po tom pitanju, onda je to produkt potpuno pogrešnog razumijevanja mojih prijateljskih odnosa sa predsjednikom Erdoganom i odnosa BiH i Turske – kazao je Izetbegović.

On ističe da do sada nije bilo intervencija predsjednika Erdogana po pitanju unutrašnje politike u BiH te da očekuje kako istih neće biti ni ubuduće.

– Na osnovu dosadašnjih odnosa, od Turske možemo očekivati principijelnu podršku BiH u skladu sa stavovima Vijeća Evropske unije za vanjsku politiku, koje naglašava potrebu implementaciju presude Sejdić-Finci i izmjene Izbornog zakona koji neće doprinijeti daljim etničkim podjelama – zaključuje Izetbegović.

(Vijesti.ba / FENA)

Top