PUKLA BRUKA U PRIŠTINI: “Jasno je, SAD ne žele Haradinaja na svojoj teritoriji” – SAD ODBILE ZAHTEV HARADINAJA ZA VIZU!

Politički analitičar Azem Vlasi kaže da je neizdavanje vize premijeru Kosova Ramušu Haradinaju jasna poruka da ga SAD ne žele na svojoj teritoriji.

 

Vlasi je za portal gazetaexpress.com kazao da su povod tome Haradinajevi stavovi o Specijalnom sudu i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

“To je odraz stava SAD u vezi sa dva glavna pitanja. Prvo, igre oko ukidanja Specijalnog suda u kojem je kako se vidi premijer involviran i pitanje demarkacije sa Crnom Gorom koja se ne pomera sa mesta”, kazao je Vlasi.

Ocenio je da u oba slučaja SAD nisu imale za cilj da štete Kosovu. “Kada neko izađe protiv SAD, najmanje što SAD simbolično stavljaju do znanja je da ti ne daju vizu i da ti stave do znanja da te ne žele videti u Americi”, kazao je Vlasi.

On je istakao da se sa saveznicima i prijateljima ne može igrati – prihvatiti pa odbiti što je, kako je naveo, bio slučaj sa pokušajem ukidanja Specijalnog suda.

“Ako se suprotstavljaš SAD tamo gde se oni angažuju, ne možeš ih danas ljutiti i sutra milovati”, kazao je Vlasi.

Poseta premijera Kosova Ramuša Haradinaja SAD je otkazana jer mu nije izdata viza, izjavio je ranije večeras portparol Garde Ajove Greg Hepgud (Hapgood) za Radio Slobodna Evropa (RSE).

“Premijera Haradinaja je pozvao general Or na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama”, rekao je Hepgud i dodao da će umesto Haradinaja događaju prisustvovati zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli.

Haradinaj je 11. januara trebalo da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta nacionalne garde u Ajovi Timotija Ora (Timothyja Orra), preneo je ranije RSE.

Pročitajte još:

MAĐARSKI PREMIJER PROGOVORIO JAVNO! Obran: Mađarska ima spisak svih koji stoje iza Soroševog plana!

BUKNUO POŽAR NA MENHETNU: Goreo Trampov toranj! (VIDEO)

GLAVNA UREDNICA RT ODBRUSILA BBC-U: Amerika je izgubila Rusiju preko noći — zbog Jugoslavije!

BUKNUO POŽAR NA MENHETNU: Goreo Trampov toranj! (VIDEO)

Izvor: Agencije

Top