AHMEDINEDŽAD UHAPŠEN ZBOG POBUNE: Ove reči skupo će koštati bivšeg predsednika Irana?

Bivši predsednik Irana Mahmud Ahmedinedžad stavljen je u kućni pritvor nakon što je javno kritikovao aktuelne vlasti te zemlje.

Ahmedinedžad je uhapšen zbog govora koji je održao 28. decembra u gradu Bušeru, kada je optužio predsednika Rohanija ja loše rukovođenje zemljom.

– Neki od sadašnjih lidera žive potpuno odvojeni od problema i briga naroda i ne znaju ništa o realnosti društva… Ono što muči Iran danas je loše rukovođenje,a ne nedostatak ekonomskih sredstava, rekao je tom prilikom Ahmedinedžad.

Ahmedinedžadov nastup usledio je nakon optužbe Hasana Rohanija da bivši predsednik planira da se obračuna sa vlastima, koje mu nisu dozvolile novu kandidaturu na poslednjim predsedničkim izborima u Iranu.

Iako zapadni mediji dovode u vezu proteste u Iranu sa hapšenjem Mahmuda Ahmedinedžada, istina je da iranske vlasti još od kraja njegovog mandata 2011. pokušavaju da uhapse bivšeg predsednika.

Tako je početkom decembra javni tužilac u Teheranu objavio da će sudstvo preduzeti pravne mere protiv Ahmedinedžada i njegovih najbližih saradnika zbog optužbi za kontrarevolucionarne aktivnosti i drugih zlodela, opisujući vreme njegovog predsednikovanja kao period “bezakonja i laži”.

Međuti, kasno večeras sajt Geopolitica.ru, glasilo Međunarodnog evroazijskog pokreta, objavilo je da je vest o hapšenju Ahmadinedžada lažna. Sajt je objavio da su kontaktirali Ahmadinedžadove saradnike i da je informacija o hapšenju neistinita.

Pročitajte još: OGOLJENI DO KOSKE: Isplivala dokumenta Stejt departmenta koja otkrivaju šta leži iza zla koje SAD čini po svetu!

Top