“Urbana desnica” iz Hrvatske od Facebooka traži da zabrani spominjanje Tita i Jugoslavije

Hrvatsko udruženje “Urbana desnica” traži od kompanije Facebook da briše sve objave u kojima se spominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Udruženje je na svojoj Facebook stranici objavilo da je posljednjih nekoliko dana u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se pominje Tito.

“Riječ je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, te priložili pregršt dokumenata, članaka svjetskih medija, dokumentarni film o ubistvima u Titovo ime, koji je titlovan na engleski”, piše u objavi ovog udruženja.

“Urbana desnica” tvrdi da su im Facebookovi administratori zahvalili i najavili da će uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavnija biti automatski obrisani, a njihove promotere Facebook će blokirati.

“Kada dobijemo službenu potvrdu na email o uvrštenju u algoritam, obavijestit ćemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani”, ističu hrvatski desničari.

Sjedište udruženja “Urbana desnica” nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, “promovošu moderne rodoljubive vrijednosti i kulturu života, te sprovedu lustraciju”.

NEMAC I BUGARKA ŽRTVOVANI NA OSTRVU ZA NOVOGOŠNJU NOĆ: Turisti pronađeni mrtvi na grčkom ostrvu žrtve satanista u Kefalonij! (FOTO)

POLOŽILI ZAKLETVU NA VERNOST PREDSEDNIKU DO SMRTI! Ovako izgleda armija od 2.183.000 pripadnika oružanih snaga – DJINPINGOVA SMOTRA PRESTRAVILA NATO! (VIDEO)

Izvor: Vijesti.ba / SRNA

Top