UKRAJINCI SPREMAJU NAPAD IZ PRAVCA MARIUPOLJA: Vojska DNR u pripravnosti

”Mi možemo da zaključimo da se Oružane snage Ukrajine spremaju za aktivna dejstva i provokacije iz pravca Mariupolja”, rekao je Basurin.

DNR (Foto: RIA Novosti)

”Mi možemo da zaključimo da se Oružane snage Ukrajine spremaju za aktivna dejstva i provokacije iz pravca Mariupolja”, rekao je Basurin.

Zaključak je donet posle izviđanja kretanja ukrajinske vojske i naoružanja u reonu Mariupolja. Misija OEBS-a je obaveštena o grupisanju ukrajinskih vojnika i naoružanja kod linije razgraničenja, a primećeno je da se broj vojnika povećava.

Basurin je kazao da bez obzira na dejstva ukrajinske armije, stanovnici LNR su zaštićeni.

Доњецка народна република је 2018. годину започела у ишчекивању нових оружаних сукоба које би могла да започне кијевска страна.

Novi rat na pomolu

Donjecka narodna republika je 2018. godinu započela u iščekivanju novih oružanih sukoba koje bi mogla da započne kijevska strana.

Predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko je 28 decembra izjavio da je do masovnog napada ukrajinske armije ostalo dve do tri nedelje.

DNR planira da zauzme celu bivšu Donjecku oblast

On je u opticaj uveo novu formulu, a to je prinuda ka ispunjavanju mirovnog sporazuma u Minsku i izjavio je da će u slučaju napada ukrajinskih snaga uslediti jak kontranapad, u kojem će oružane snage DNR zauzeti granice bivše Donjecke oblasti.

Donjecka oblast je bila administrativna celina Ukrajine i mnogo je veća od teritorije Donjecke Narodne Republike.

Zaharčenko nije iznosio detalje i objašnjenja o informacijama o masovnom napadu ukrajinske vojske, ali je posle njega ministar za fiskalnu politiku DNR Aleksandar Timofejev rekao da su namere Ukrajine očigledne, ako se posmatra njihova priprema.

”Izviđači temeljno posmatraju dejstva protivnika i beleže neobično visoku koncentraciju žive sile i naoružanja na liniji razgraničenja”, rekao je Timofejev.

On je dodao da su kod ukrajinskih snaga već instalirane terenske vojne bolnice, koje prema ratnoj logici imaju namenu da prihvate ranjene i poginule, što je još jedan pokazatelj da se Ukrajina sprema za napad.

Pročitajte još: SKOT PREDAO VUČIĆU ”VELIKU KOVERTU” – ČEKA SE SAOPŠTENJE: Misteriozan susret sa ambasadorom SAD, Skot pred novinarima predao pismo – NOVI ŠAMAR IZ VAŠINGTONA ?!

POLITIČARU IZ BIH STALO SRCE TOKOM SEKSA S LJUBAVNICOM! Našli su ga potpuno golog na prednjem sedištu auta!

ERDOGAN POBESNEO – OVO JE PREVRŠILO MERU! Evo šta je poručio Amerikancima: Ovako više neće moći!

HOROR U HR – POBEGAO SA MESTA NESREĆE! Pijani rođak pregazio Tuđmanovog telohranitelja i “istaknutog učesnika Oluje”, vukao ga po putu i potom POBEGAO! (FOTO)

Izvor: Pravda

Top