TAČI POKLEKAO – PRIŠTINA MORA DA VRATI IZBEGLICE! Kosovska vlada usvojila Uredbu o povratku raseljenih lica – 200 SRPBA SE VRAĆA NA KOSOVO!?

– Ova uredba je značajna i predstavlja važan korak u trajnom i održivom rešenju u procesu povratka raseljenih lica na Kosovo. Ovaj dokumenat je uvod u ono što je, u smislu legaslative, naš cilj, a to je zakon o raseljenim licima koje Ministarstvo za zajednice i povratak izrađuje – rekao je Jevtić na sednici.

Jevtić je na sednici, kako je saopštio, istakao da će Uredba, nakon usvajanja, biti primenjena i da predstavlja rezultat zajedničkog rada svih učesnika u okviru regionalne inicijative ”Skopski proces”, međunarodnih institucija i Ministarstva za zajednice i povratak i da treba da doprinese pozitivnim promenama u procesu povratka u smislu praktičnijih rešenja.

– Pozivam sve kolege da daju svoj doprinos. Neće nikada pa ni ovoga puta biti dovoljno da se nešto samo usvoji. Ova Vlada Kosova treba da pokaže spremnost i snagu da se konačno izborimo za ono što je naš zajednički interes i cilj, a to je vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i vrednosti različitosti, da se trajno i konačno reši pitanje raseljenih – kazao je Jevtić na sednici vlade u Prištini.

Uredba će, između ostalog, obezbediti bolju saradnju i koordinaciju opštinskih kancelarija za povratak i zajednice sa Ministarstvom za zajednice i povratak, ali i drugih relevatnih opštinskih odeljenja.

Uredba će olakšati i pristup institucijama svim raseljenim licima u cilju smanjivanja birokratije, ali i jačanju transparetnosti, naveo je Jevtić u saopštenju.

Pročitajte još: “Urbana desnica” iz Hrvatske od Facebooka traži da zabrani spominjanje Tita i Jugoslavije

POLOŽILI ZAKLETVU NA VERNOST PREDSEDNIKU DO SMRTI! Ovako izgleda armija od 2.183.000 pripadnika oružanih snaga – DJINPINGOVA SMOTRA PRESTRAVILA NATO! (VIDEO)

NEMAC I BUGARKA ŽRTVOVANI NA OSTRVU ZA NOVOGOŠNJU NOĆ: Turisti pronađeni mrtvi na grčkom ostrvu žrtve satanista u Kefalonij! (FOTO)

PENTAGON JAVNO ZAPRETILO TEHERANU: Stejt department PORUČIO DA ĆE SE NASTAVITI HAOS – likvidirane tri terorističke grupe iz Kurdistana!

Izvor: Tanjug

Top