SEVERNA KOREJA NE ODUSTAJE – NEVERICA NA ZAPADU: Strani mediji bruje – rat je neizbežan! – NA SEVERU GLADUJU I VOZE SE NA DRVA! (VIDEO)

Južnokorejski list “Dejli NK” objavio je fotografije na kojima se vide vojnici u kukuruznom polju. U avgustu prošle godine prijavljeno je da je Pjongjang dozvolio vojnicima da kradu useve od seljaka.

 

– Oficiri znaju bolje od bilo koga drugog da moraju nahraniti svoje vojnike kako bi održali moral, a porcije kukuruza od svega nekoliko kalorija samo unose razočaranje u njihove redove – rekao je neimenovani izvor iz severne provincije Rjangang za “Dejli NK”.

Drugi izvori su rekli da su mnogi stanovnici izrazili svoje žaljenje zbog situacije, nakon što su vojnici tri meseca harali po njihovim usevima.

– Iako se cena pirinča nije mnogo promenila na tržištu, ljudi su veoma zabrinuti da će se posledice sankcija uvećati i uskoro dovesti do više problema – istakao je drugi anonimni izvor.

Želudac severnokorejskog vojnika koji je u ponedeljak prebegao u Južnu Koreju preko Zajedničkog bezbedonosnog područja pun je parazita, zbog čega se još uvek nalazi u kritičnom stanju.

U poslednja dva meseca, dva severnokorejska vojnika su prebegla u Južnu Koreju. Jedan od njih je u stomaku imao parazite, od kojih je jedan bio dug 28 centimetara, podseća “Dejli mejl”.

– Mladi vojnici, umorni od stalnog gladovanja, često beže iz vojske da kradu hranu. Čak i oficiri podstiču takvu praksu. Oni instruišu vojnike, iscrpljene nakon obuke, da jedu kukuruz u polju jer je rat neminovan. Čak i prete vojnicima, govoreći im: “Ako postanete neuhranjeni uprkos dozvoli da jedete kukuruz, zadesiće vas teškoće” – rekao je izvor iz provincije Hamgjong.

Mediji u SAD i Britaniji objavili su da su severnokorejani usled sankcija prinudjeni da se snalaze za gorivo, pa su tako u Severnoj Koreji uočeni i kamioni i motori na pelet koji su postali veoma popularni, kao i zaprege, pa čak i rikše, prenosi Radio Slobodna Azija.

Pročitajte još: NEOČEKIVANI PREOKRET U PJONGJANGU: Uspostavljena “VRUĆA TELEFONSKA LINIJA” između dve Koreje, EVO ZAŠTO JE KIM ”POKLEKAO”

HRVATSKI VETERANI POSLALI ULTIMATUM PREMIJERU! ”Tromblon” preti: “Plenkoviću, imaš 72 sata da rešiš spor sa Slovenijom ili ćemo SAMI”

”KOSOVO JE OTETO I OKUPIRANO – NE DAJTE DEČANE PALIKUĆAMA” Evo šta je srpski patrijarh rekao O DOLASKU PAPA FRANJE i Hrvatima: ”pravoslavci žele da se ujedine ALI…”

HRVATSKI MEDIJI BRUJE – HOJT LI DRŽI SVE U ŠACI! ”Amerikanci otpisali Dragana Čovića” – HRVATSKA NOVINARKA OTKRILA ŠTA ČEKA BALKAN!

Izvor: M.I.M. , Daily mail, BBN

Top