SERIJA ZEMLJOTRESA U CRNOJ GORI: Pogledajte kako se danas tresao sever Crne Gore! (VIDEO)

Prilično jak zemljotres jačine 5,1 stepeni Rihtera potresao je danas Crnu Goru.u 11 časova i 46 minuta. Trajao je samo nekoliko sekundi, a nakon toga uslijedilo je i osam manjih zemljotresa, od kojih je najjači bio 3,4 stepena Rihtera, a najslabiji 1,9 stepeni.

Prema izvještaju Sektora za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i sizmologiju Crne Gore, epicentar zemljotresa bio je sedam kilometara od Plava na planini Visitor, i to na dubini od pet kilometara.

Kako je saopšteno i seizmičkog Zavoda, „ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području“.

„Nakon glavnog udara, instrumenti su registrovali još tridesetak manjihzemljotresa, od kojih se do sada šest moglo osjetiti u širem epicentralnom području. Najjači od njih je bio 3,4 Rihtera. Serija zemljotresa će se vjerovatno nastaviti usled smirivanja tla. Možemo očekivati i dalje zemljotrese, a da li će biti jači od ovoga, to nauka još ne može da kaže“, saopštio je Marin Čaveliš iz Zavoda za hidrometeologiju i seizmologiju. Zemljotres je takođe izazvao paniku u Plavu, Gusinju Andrijevici, Beranama i drugim crnogorskim gradovima, dok je načelnik Službe zaštite i spasavanja iz Plava Mirza Medunjanin ocijenio da je „zemljotres jako potresao grad“.

Istovremeno su Opštinskom štabu za suzbijanje elementarnih nepogoda u Plavu dosad su prijavljena i znatnija oštećenja na preko 70 kuća.Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica — Murino, zbog čega jesaobraćaj privremeno bio prekinut.

Pročitajte još: Rusija pozdravlja: Amerika i Južna Koreja odlažu vojne vežbe

UZNEMIRUJUĆE – PROCUREO SNIMAK HRVATSKIH HULIGANA POSLE KRVAVOG DERBIJA: Evo na šta su ličili kad su stigli u policijsku stanicu! (VIDEO)

SEVERNA KOREJA NE ODUSTAJE – NEVERICA NA ZAPADU: Strani mediji bruje – rat je neizbežan! – NA SEVERU GLADUJU I VOZE SE NA DRVA! (VIDEO)

HRVATSKI VETERANI POSLALI ULTIMATUM PREMIJERU! ”Tromblon” preti: “Plenkoviću, imaš 72 sata da rešiš spor sa Slovenijom ili ćemo SAMI”

Izvor: Sputnjik

Top