TAOCI U SVOJOJ DRŽAVI: ‘Bezbedna zona’ za žene na dočeku Nove godine u Berlinu, Nemci sklanjaju žene od migranata! (VIDEO)

 Posle nekoliko hiljada silovanja i teških krivičnih dela u EU od početka migrantske krize, gradovi poput Kelna i Berlina odlučili su se da stanu preduprede nove napade u novogodišnjoj noći

Organizatori dočeka Nove godine ispred Brandenburške kapije u Berlinu uspostaviće “sigurnu zonu” za žene kako bi se sprečili seksualni napadi tokom novogodišnjih praznika.

Nove bezbednosne mere uvode se nakon masovnih seksualnih napada i pljački žena tokom novogodišnjih napada u Kelnu pre godine, navodi BBC, napominjući da su ti napadi “preplašili” Nemce.

Masovni seksualni napadi na žene, koje su izvršili muškarci migrantskog porekla, podigli su tenzije u Nemačkoj koja je 2015. godine primila milion migranata i izbeglica.

Očekuje se da će na dočeku Nove godine ispred Brandenburške kapije u Berlinu biti stotine hiljada ljudi. Bezbednosne mere biće podignute na najviši nivo, a posetiocima će biti zabranjeno da donose alkohol i rančeve.

Žene koje dožive eventualne napade ili neprijatnosti biće u mogućnosti da potraže pomoć u specijalnoj “sigurnoj zoni” koju će otvoriti nemački Crveni krst u ulici Ebert.

Policija u Berlinu savetovala je ženama da potraže pomoć ako se osećaju ugroženo i da na proslavu ponesu male torbe bez vrednih stvari.

Zvaničnici u Kelnu, gradu u kojem su žene bile na meti seksualnih napada u novogodišnjoj noći, prošle godine su uspostavili “sigurnu zonu” za žene.

Ideja o uspostavljanju bezbedne zone za žene na velikim javnim okupljanjima nije naišla na dobar prijem u javnosti. Kritičari navode da se ta mera ne bavi seksualnim napasnicima i da je diskiriminatorska.

Pročitajte još: DOČEK UZ SPECIJALCE – POSTAVILI PUNKTOVE PO GRADU: Pojačane mjere sigurnosti za doček Nove godine u Sarajevu, policija će češljati ceo kanton!

DIVLJALI PO ČARŠIJI PA SE POKAJALI: Fudbaleri koji su gađali džamiju priznali, pa dobili lekciju od imama – EVO ŠTA IM JE REKAO!

ASAD UVEK UZ SVOJU VOJSKU: Predsednik Sirije sa ženom i decom obišao ranjenike (FOTO/VIDEO)

NAPAD KOD KOSOVA POLJA: Provalili u kuću muškarca, pretukli ga, vezali i mučili!

Izvor: BBN, RSE

Top